S-a lansat 'Suflet Colectiv', o noua melodie semnata Alex Penescu

de Cristi Nedelcu

S-a lansat 'Suflet Colectiv', o noua melodie semnata Alex Penescu


Alex Penescu a lansat alaturi de Calin Pop (Celelalte Cuvinte) si Costin Adam (Phoenix) melodia „Suflet Colectiv”, o piesa nascuta din povesti reale si experienta unui ramas bun nerostit, dintr-o seara de octombrie.

Intregul concept al piesei pleaca de la ideea ca toti cei care au plecat spre astre in 30 octombrie 2015 si in perioada imediat urmatoare, ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, au facut parte dintr-o mare familie, un singur suflet.

Asadar, fiecare vers, fiecare nota, fiecare acord al piesei, toate devin un ramas bun si un tribut catre acest suflet colectiv, plecat prea devreme dintre noi.

Despre aceasta melodie, Alex a declarat: „Este, de asemenea, piesa pe care am compus-o pornind de la un refren ce si-a facut loc in mintea mea cata vreme eram in coma, astfel ca atunci cand m-am trezit, stiam foarte clar fiecare nota pe care urma sa o cante fiecare instrument.”

De asemenea, proiectul „Suflet Colectiv” a adus impreuna diversi artisti si nume sonore, fiecare dintre acestia avand o legatura atat cu momentul Colectiv, cat si cu Alex. Dintre acestia, ii amintim pe Alexandru Petrovici, Irina Radulescu sau Cezar Popescu.

“Daca piesa aceasta va atinge o coarda sensibila, este pentru ca o poveste spusa din suflet, rezultata dintr-o experienta personala, isi gaseste drumul catre locul in care trebuie sa ajunga.”- Alex Penescu.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: