Salveaza barul La Pirati din Vama Veche

de Morrison

Salveaza barul La Pirati din Vama Veche


METALHEAD va recomanda sa cititi comunicatul de mai jos, primit la redactie:

Optimistii tresar cand aud aceasta expresie. Pesimistii se gandesc imediat la moarte si-si spun ca totul se schimba, ca totul moare pana la urma. Frumusetea, libertatea, iubirea si toate lucrurile care ne fac sa simtim ca traim, par sa fie finite.

Some things will never change sta scris pe o masa din Vama Veche. Citesti si ti se pune un nod in gat, stii bine ca oamenii frumosi pe care ii vedeai pe vremuri acolo s-au schimbat, ca muzica s-a schimbat, ca Jim Morrison si Janis Joplin au mai murit o data acolo si au fost inlocuiti cu nonvalori carora te rusinezi si sa le pronunti numele. Ti-e ciuda ca satul ala pe care il iubesti si in care te simteai cu adevarat liber si inconjurat de ai tai, a fost vandut bucata cu bucata, invadat de plastic si mazgalit cu roz. Te uiti in jur incercand sa regasesti oamenii pe care ii cunosti din vedere, oamenii frumosi pe care ii revedeai vara de vara acolo si nu intalnesti decat oameni morti, corpuri umblatoare care incearca sa mimeze bucuria de a fi vamaiot. Grabesti pasul, ignori kitsch-ul din jurul tau, iti spui in gand ca oamenii urati se vor plictisi si vor pleca, te faci ca nu auzi mizeriile care rasuna din difuzoare si ajungi…LA PIRATI.

Uneori ma gandesc ca toata Vama aia Veche s-a comprimat si s-a ascuns in locul acela magic carora unii ii spun bar. Mie mi-e greu sa-i spun bar, pentru ca barurile nu au suflet. Barurile nu au viata lor proprie, destin, nu au sentimente si nu au vise. Asa ca o sa-i spun in continuare “loc magic”. Locul unde credem noi ca s-a ascuns Vama aia Veche care nu vrea sa moara. Locul in care ne simtim ca acasa, locul in care suntem cu totii frati si surori, locul in care nu esti obligat sa porti masti. Locul in care nu doar se beau beri multe si se asculta rock, ci locul in care inca se simte si se traieste VAMA. Sau, ii putem spune fara teama si “ULTIMA REDUTA”.

Numai ca locul acela pe care vamaiotii autentici il iubesc atat de mult urmeaza sa fie asasinat. Banul a invins si aici, manelismul si grotescul pare ca o sa castige si batalia asta, batalia finala cu spiritul satului cu nume de frontiera. Locul in care s-au trait si mai ales s-au simtit atatea, a fost si el vandut. Pare ireal faptul ca amintirile, simtirile si istoriile pot fi ambalate si vandute pur si simplu, ca o marfa, dar asta s-a intamplat. Nedreptatile se intampla pur si simplu si am fost “dresati” sa le acceptam, sa mergem mai departe, sa ne adaptam sau sa le ignoram.

Optimistii, visatorii sau luptatorii nu aplica formula de mai sus. Ei sunt oamenii pentru care expresia “Some things will never change” inseamna mai mult decat o insiruire de cuvinte. Ei sunt oamenii care se incapataneaza sa salveze ce mai este de salvat si sa lupte pana la capat, indiferent care le-ar fi cauza pentru care lupta.

Viata locului “La Pirati” are un pret. 15 000 de Euro ar costa investitia intr-o noua locatie (chirie, amenajeri, sonorizare samd). Daca o sa gasim 5000 de optimisti dispusi sa doneze 3 Euro, adica echivalentului unui singur pachet de tigari, povestea o sa continue si la anul. Daca nu o sa-i gasim, locul magic La Pirati din Vama Veche o sa devina pentru multi dintre noi doar o amintire frumoasa. O amintire ucisa de sistem, de manelism dar si de nepasarea noastra.

Cei care v-ati petrecut weekend-urile sau verile prin “locul magic” stiti bine ca “La Pirati” nu a fost niciodata o afacere. Ca banul n-a guvernat niciodata locul, ca altele au fost motivele pentru sustinerea si existenta acestui loc. Doar ca acum lipsa banului ameninta chiar viata acestui loc. Si da, noi credem ca acest loc are viata lui proprie, destinul lui, sufletul lui. Iar daca il vom lasa sa moara, NIMIC NU VA MAI FI LA FEL.

Facem un apel catre voi, sa raspanditi vestea, sa ne ajutati sa-i gasim pe cei 5000 de optimisti care ar dona cate 3 Euro pentru a inchiria o noua locatie pe care s-o insufletim, evitand astfel capitularea in fata meltenismului covarsitor si a “prosperitatii” Vamii, in care n-am mai avea de ce sa calcam vreodata.

Pentru donatii:

RO61INGB0000999900675030 - EUR
RO45INGB0000999900675027 - RON
Cod swift: INGBROBU
Titular: Violeta Mincu
deschise la banca ING Romania

Paypal violeta.mincu@outlook.com

Daca suma totala nu se va strange, ne luam ramas bun definitiv, donatiile vor fi returnate in conturile din care au venit (sau, in functie de cum hotarati voi, pot fi donate catre o cauza umanitara) si vom trai in continuare cu amintirea unui loc pe care l-am iubit. Dar macar vom avea sentimentul ca am incercat tot ce era de incercat, chiar si aceasta actiune care poate fi catalogata de unii drept “cerseala” pe internet.

Din pacate, s-a ajuns in situatia in care nu mai avem alte solutii, in care nu mai exista variante, in care singurul lucru pe care il mai putem face este sa va informam care este realitatea si sa va invitam sa fiti aproape de noi .

Multumim!

Together we stand, divided we fall !



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: