Sambata, 1 aprilie, e "Mare Bairam" la Club Fabrica din Bucuresti

de Cristi Nedelcu

Sambata, 1 aprilie, e


Sambata, 1 aprilie, e “Mare Bairam” la Club Fabrica din Bucuresti. 3 trupe rock, o scena care le-a vazut pe toate si un shot de “pacaleala” la 20 fix, cu Heartbreak Cinema, Something Stellar si CRIZE!

Heartbreak Cinema, the new band in town, vin pregatiti sa rupa toate barierele. Rebeli, impunatori, plini de narativa, cu o imagine cinematica si un sound atent lucrat, usor alternativ, destul de metal, presarat cu EDM: foarte rock, HBC urca pentru prima data pe scena, direct ca o trupa mare.

Storytime - Heartbreak Cinema incepe intr-o alta era, ca proiectul lui Radu Badilas, producator/compozitor/basist. Primele 2 EP-uri apar in 2018 si 2020 dar Radu isi doreste sa cante live! Asa apare in peisaj Maria Teodora [insert sparkles] si o noua versiune HBC, mult mai rock. Rezultatul este EP-ul eponim “Heartbreak Cinema”, lansat la sfarsitul anului trecut. Plot Twist, I Kill Everything I Touch si SIN, dau tonul unei noi ere in underground-ul Bucurestean! Acum, intr-o formula completa, trupa este pregatita sa zguduie Fabrica din temelii alaturi de Alex Mitroi la chitara si Vlad Casian la tobe si apoi sa porneasca in turneul mondial.

Something Stellar sunt tot o trupa tanara, lansata anul trecut. Ei ne promit “metal astral”, nu departe ca scop de scenariul ideal american din anii '20, in care un tip intra singur intr-un bar, ii spune barmanului “Make me Something Stellar, boy!” si la finalul serii pleaca insotit de o domnita atragatoare.

Something Stellar nu face decat sa transpuna sonic un gest pe care omul il intreprinde de la inceputul timpului: acela de a-si ridica capul pentru a privi stelele. Cu totii stim ca nu o sa le atingem niciodata. Dar nimic nu ne opreste sa ne lasam inspirati de prezenta lor. Sub acest motto vor urca pe scena Vladimir Gheorghiu la voce, Catalin Boltasu la chitara, Ciprian Almasan la bass si Nestor Petrus la tobe.

And last but not least, ajungem la Crize, o trupa tanara prin vibe si atitudine, caci povestea lor incepe in anii 2000. Concerte, albume, EP-uri, single-uri, clipuri, turnee si festivaluri “fara numar” urmate, mai recent de colaborari cu artisti apropiati trupei, din diferite zone ale muzicii.

Piesele Crize nu incearca sa convinga pe nimeni de nimic si nu au ca scop sa schimbe ceva. Reprezinta pur si simplu o arhiva a unor perspective, inca din primul an al mileniului III, sub un nume predestinat, care caracterizeaza perfect epoca in care exista.

Playlist-ul pentru concert include piese noi si piese timeless. CRIZE lucreaza, in prezent, la un nou album iar “Capcana”, primul single lansat, te prinde si te tine acolo. Pe scena din Fabrica ii vom avea, in ordinea de pe tricou pe Dan Alexandru la tobe, Dhope la bass, Adrian Enciu la chitara si Shole la voce.

Acesta nu este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Link pentru eveniment regasiti aici.

Biletele sunt disponibile in reteaua iabilet, aici:

Presale: 60 lei (pana pe 31 martie)
La intrare: 70 lei
Studenti/elevi: 30 lei
Un concert marca BandBook.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: