Scena Europa@Sziget Festival. Romania are si ea reprezentati pe aceasta scena

de Maria Galea

Scena Europa@Sziget Festival. Romania are si ea reprezentati pe aceasta scena


Sziget se mandreste cu o comunitate multiculturala, lucru care se reflecta clar in programul festivalului. Artisti europeni valorosi, care si-au dovedit deja abilitatile in tarile de origine, vor avea ocazia si isi prezinte muzica in fata unui public venit din peste 80 de tari.

Gazda le va fi scena British Knights Europe, de la Sziget Festival, care se va desfasura in perioada 10 – 17 august, la Budapesta.

Pe Insula Libertatii exista un spatiu special, numit BK Europe Stage, dedicat celor mai promitatori artisti europeni. Anul acesta, se vor regasi aici artisti din peste 20 de tari:

Erotic Market – Franta

Wailing Trees – Franta

Splendid – Olanda

My Baby – Olanda

Delafé y Las Flores Azules – Spania

The Always Drinking Marching Band – Spania

Robert Laupert – Germania

Aprs la Classe – Italia

Lo Stato Sociale – Italia

Fast Animals and Slow Kids – Italia

The Dumplings – Polonia

22-Pistepirkko – Finlanda

theAngelcy – Israel

Mydy Rabycad – Cehia

Frequency – Slovacia

Lohaus – Belgia

MÖWE – Austria

Naadia – Rusia

Wattican Punk Ballet – Armenia

HAYDAMAKY – Ucraina

Pe BK Europe Stage vor evolua, de asemenea, artisti din cadrul CEETEP (Central and Eastern European Talent Exchange Program). Ii vom putea vedea, in cadrul acestul program, pe Eyesburn (Serbia) si June (Macedonia)

Tot BK Europe Stage va fi, in ziua -1 si ziua 0 (10-11 August), gazda artistilor castigatori ai programului YOUROPEN - Sziget International Talent Festival, din fiecare tara. Vom regasi aici, trupe tinere si talentate din peste 15 tari participante, printre care si Romania.

Tony Baboon sunt castigatorii concursului Sziget Talent, a carui finala a avut loc joi, 7 mai, in club Expirat din Bucuresti. Tony Baboon este o prezenta relativ noua in peisajul muzical romanesc, proiectul fiind infiintat in 2013. Cu 6 single-uri lansate, Tony Baboon au reusit, in aproape un an si jumatate de activitate, sa fie difuzati de mai multe radiouri din Romania si au cantat in deschidere pentru artistul jamaican Skarra Mucci si, saptamana trecuta, in deschiderea concertului Selah Sue de la Bucuresti.

https://youtu.be/ShRwoc2vdNE

Mai multe nume, detalii despre spatii si programe, in perioada urmatoare.

Info si bilete: www.szigetfestival.ro



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: