Se implinesc unsprezece ani de la moartea lui George Harrison (The Beatles)

de Milică Pompieru

Se implinesc unsprezece ani de la moartea lui George Harrison (The Beatles)


Pe 29 noiembrie 2001, murea, la Los Angeles, cel supranumit "the quiet Beatle" si unul dintre cei mai buni chitaristi din toate timpurile, conform revistei Rolling Stone. Avea 58 de ani.

Harrison s-a alaturat Beatles cand aceastia inca erau o trupa de skiffle si activau sub numele de Quarrymen. La inceput nu a fost acceptat de John Lennon, acesta fiind de parere ca Harrison nu are varsta necesara pentru a fi membru intr-o trupa, dar, la o a doua auditie care a avut loc pe acoperisul unui autobuz, Harrison a interpretat la chitara piesa Raunchy, incepand apoi sa socializeze cu restul membrilor. Dupa ce a implinit 15 ani, a fost acceptat in trupa.

Desi majoritatea pieselor erau compuse de Lennon si McCartney, nu este album Beatles care sa nu includa cel putin o compozitie de-a lui Harrison: While My Guitar Gently Weeps pe The Beatles (1968), Something si Here Comes The Sun pe Abbey Road (1969), I Me Mine pe Let It Be (1970), si altele.

Dupa destramarea trupei, Harrison si-a continuat cariera solo, lansand inca sapte albume de studio.

Pe 30 decembrie 1999, Michael Abram a intrat prin efractie in casa lui Harrison atacandu-l pe acesta cu un cutit de bucatarie, cauzandu-i peste patruzeci de rani, cele mai grave fiind la cap si plaman.

Doi ani mai tarziu, moare la conacul sau din Hollywood Hills din cauza cancerului la plamani care fusese descoperit in 1997.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: