Seri acustice cu Adrian Despot & Cezar Popescu, Trooper, Mircea Vintila si Emeric Imre, in cadrul Sibiu Guitar Meeting

de Cristi Nedelcu

Seri acustice cu Adrian Despot & Cezar Popescu, Trooper, Mircea Vintila si Emeric Imre, in cadrul Sibiu Guitar Meeting


In acest weekend, 18-20 septembrie 2020, are loc cea de-a sasea intalnire a chitaristilor din Romania - Sibiu Guitar Meeting #Legacy, in Piata Habermann.

In cadrul festivalului sunt organizate si 4 concerte acustice, sustinute de unii dintre cei mai apreciati artisti romani de muzica rock si folk.

Sibiu Acoustic Nights aduce publicului sibian, consumator de muzica buna, o serie de 4 concerte unplugged desfasurate in aer liber, de vineri pana duminica.

Vineri, 18 septembrie, Adrian Despot si Cezar Popescu de la Vita de Vie deschid seria concertelor, prin spectacolul “Acu2tic”, care va avea loc pe terasa Joyme Pub din Sibiu, incepand cu ora 21:00 (acces locatie: 19:30). Cei 2 artisti au pregatit o selectie de piese cunoscute din cariera lor de aproape 25 de ani, pe care le vor interpreta la rece, la chitara si voce. Exista 4 categorii de acces, iar ultimele bilete disponibile se vand chiar in aceste zile pe platforma online IaBilet.ro.

Incepand de sambata, 19 septembrie, concertele se muta in Piata Habermann, acolo unde vor avea loc si restul activitatilor de la Sibiu Guitar Meeting 2020. Dupa Concertul Manifest programat la ora 18:00, la care participa 300 de chitaristi din toata tara, se va desfasura concertul acustic al formatiei Trooper. Incepand cu ora 21:30, artistii vor transpune energia celor mai cunoscute piese rock ale trupei in momente acustice, chitara-voce, pline de emotie. Biletele se pot achizitiona de pe platforma online IaBilet.ro.

In incheiere, duminica, 20 septembrie, artistii folk Mircea Vintila si Emeric Imre vor sustine fiecare cate un concert cu un repertoriu vast, format din cantece stiute si iubite de-o viata. Cei 2 artisti indragiti de public vor canta in Piata Habermann, de la ora 19:00, iar biletele comune de acces pentru ambele concerte pot fi cumparate de platforma online IaBilet.ro.

Guitar After Life si Guitar Heroes - expozitii cu focus pe chitara si chitaristi

Guitar After Life Expo este finalitatea unui proiect de colectare a chitarelor vechi si de reconditionare a acestora. O parte dintre instrumente vor ajunge la elevii Liceului de Arta din Sibiu, care le vor picta in timpul Sibiu Guitar Meeting pe baza sunetelor ascultate, transformandu-le in lucrari de arta. Restul instrumentelor vor fi reconditionate in cadrul proiectului Guitar Art Craft, astfel fiind transformate in noi obiecte decorative, pe principiul do-it-yourself: veioze, cuiere, noptiere, rafturi etc. In final, toate creatiile sunt expuse, in acest weekend, in Piata Habermann si pot admirate de catre public.

Guitar Heroes Expo este un repertoriu vizual, care surprinde trairile intense ale chitaristilor de la editiile trecute ale Concertului Manifest, prin intermediul unei selectii de 40 de fotografii de mare impact. Pozele surprind in mod expresiv momentul in care artistii isi prezinta munca de luni intregi pentru un moment muzical perfect, in cadrul concertului colectiv.

Ambele expozitii sunt deschise sambata, in intervalul orar 13:00-22:30 si duminica, intre 12:00-21:00, timp in care pot fi vizitate gratuit in Piata Habermann.

Toate informatiile despre Sibiu Guitar Meeting pot fi gasite pe noul site www.punemanapechitara.ro sau pe aplicatia mobila “Pune Mana pe Chitara”, ce se poate descarca gratuit de pe Google Play sau App Store.

Sibiu Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociatia Culturala Play si co-finantat de Primaria Municipiului Sibiu si AFCN.

Parteneri: GLS, Unimat, Marquardt, Habermann Markt, Metropolis, Thomas Haus.

Powered by Rock Fm.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: