Sledgehammer - varianta progressive metal (video)

de Elena Paraschiv

Sledgehammer - varianta progressive metal (video)


Trupa de progressive metal din Ungaria, Ad Astra, a lansat e curand un videoclip pentru cover-ul piesei "Sledgehammer", un clasic al muzicianului Peter Gabriel. Desi a fost inregistrat in 2010, baietii au lansat un videoclip de abia in acest an.

Ad Astra a fost formata la sfarsitul anului 1999 in Budapesta de chitaristii Peter Ederely, Mark Sapala si basistul Csaba Erdely. Line-upul a fost completat in 2004 de tobosarul Kliment Marton.

In 2005 au inregistrat EP-ul de debut care contine 5 piese cu versuri in maghiara.

Februarie 2008 a insemnat pentru Ad Astra aparitia primului album al trupei "Crust Of Ego" via Nail Records.

Ad Astra a bifat si cateva aparitii in cadrul unor festivaluri. In Budapesta au urcat pe aceeasi scena cu Sabaton, Brainstorm si Pagan`s Mind. De asemenea au participat si la Rockmaraton tinut la Odorheiu Secuiesc in Romania.

In anul 2009 au aparut noi modificari de line-up. Un nou chitarist Balazs Specker a fost adus in trupa iar Peter a preluat rolul de frontman.

In 2010 Ad Astra a urcat pe scena in cadrul Metalfest Open Air. Anul urmator au inceput inregistrarile pentru al doilea material de studio si au plecat intr-un mic turneu prin Romania cu Dreyelands, Angertea si Stonedirt.

Al doilea album al trupei "Open Wide" a fost lansat in 2012 impreuna cu un videoclip pentru piesa "Into Sour".

Cover-ul "Sledgehammer" este bonus track pe acest album. Videoclipul a fost filmat la Aeropark Budapest iar piesa a fost remixata si remasterizata la Black Hole Sound Studio in Ungaria. Rock on!



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: