Solistul trupei Allerseelen este pasionat de scrierile lui Mircea Eliade

de RuXia

Solistul trupei Allerseelen este pasionat de scrierile lui Mircea Eliade


Solistul trupei Allerseelen, Gerhard Hallstatt nu este numai muzician ci si un scriitor cunoscut in spatiul german, pentru articolele publicate pe teme ce exploreaza aspecte ezoterice ale culturii Europene.

Pasionat de filozofie, Gerhard este animat de un viu interes pentru scrierile lui Mircea Eliade, astfel ca muzicianul nu se sfieste sa declare: „un scriitor roman a fost foarte important pentru mine si pentru primii ani Allerseelen: Mircea Eliade cu cartile despre alchimie si shamanism. Am cumparat aceste carti cand aveam 20 de ani intr-o librarie de carte oculta din Viena si inca le citesc ocazional.”

Gerhard, care a pus bazele proiectului Allerseelen in urma cu mai bine de 20 de ani, detaliaza raportul dintre scrierile lui Mircea Eliade si muzica sa: “In special textele lui despre shamani care foloseau instrumente muzicale ca sa invoce spirite si aveau o fasie de metal pe haine ca sa sperie demonii, m-au inspirit foarte mult pentru propriile inregistrari.” Allerseelen va ajunge pentru prima data in Romania la Ghost Fest 2012.

Ghost Fest 2012 se adreseaza iubitorilor naturii in general si celor care indragesc muntele in special. Evenimentul se desfasoara pe 13 si 14 iulie pe terenul de biatlon de la baza Cetatii Rasnov. Festivalul va include, pe langa concerte, ateliere de arte si mestesuguri, expozitii de pictura, fotografie & arta traditionala si multe activitati recreative.

Pe scena vor urca: Secrets of the Moon (Ger), Trobar de Morte (Sp), White Walls (RO), The Moon & the Night Spirit (Ungaria), Leafblade (Marea Britanie), Sunset In The 12th House (RO), Allerseelen (Austria), Northland (Spania),Trei parale (RO), Whispering Woods (RO), EchO (Italia), Abstract Rapture (Luxemburg), Scarred (Luxemburg), Laonliness (RO), QuantiQ (RO) si Wilder (RO).

Camparea, in campingul adiacent zonei de desfasurarea a festivalului este gratuita pentru detinatorii de bilet, in limita locurilor disponibile. Biletele se gasesc in retelele Eventim, My Ticket, Biletoo, BLT, Bilet si la filiala Bestial Records din Bucuresti.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook