Spania va oferi 400 de euro tinerilor pentru a-i folosi la evenimente culturale

de Cristi Nedelcu

Spania va oferi 400 de euro tinerilor pentru a-i folosi la evenimente culturale


Guvernul Spaniol doreste sa ofere 400 de euro tinerilor care implinesc 18 ani pentru ca acestia sa ii foloseasca la evenimente culturale de orice fel, mai putin lupte cu taurii.

Autoritatile spera ca in acest fel activitatile culturale care au fost lovite in plin de pandemie sa poata sa isi revina.

Fondurile, care vor fi disponibile pentru aproximativ o jumatate de milion de tineri, vor putea fi folosite pe orice de la bilete de film si teatru, pana la concerte si activitati de dans. Guvernul spaniol nu a inclus insa si luptele cu tauri pe lista evenimentelor culturale, aceasta practica instaurata inca de pe vreme Imperiului Roman, a scazut dramatic in popularitate, mai ales printre cei tineri.

Conform calculelor facute de guvernul spaniol, aceste vouchere culturale oferite tinerilor ar ajunge la valoarea de 190 de milioane de euro care vor ajuta cu siguranta sectorul cultural. Franta si Italia la randul lor au inceput sa ia masuri pentru sustinerea sistemului cultural. La fel ca in cazul Spaniei, Irlanda de Nord a oferit fiecarui cetatean un card de 100 de lire pe care acestia au fost incurajati sa il foloseasca pentru sustinerea micilor afaceri lovite la randul lor de pandemie.

Sursa: Independnet.co.uk



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: