Specialist in boli infectioase din Franta: 'Riscul de infectare in cadrul evenimentelor culturale este mult mai scazut'

de Cristi Nedelcu

Specialist in boli infectioase din Franta: 'Riscul de infectare in cadrul evenimentelor culturale este mult mai scazut'


Eric Caumes, cel care conduce departamentul de boli infectioase aferent celui mai mare spital din Franta, a declarat ca riscul de infectare cu Covid-19 in cazul participarii la orice fel de evenimente culturale este "mult mai scazut decat acasa, la birou sau la scoala".

Acesta a fost invitat la canalul de televiziune BFMTV unde a vorbit despre riscurile de infectie. Specialistul de la spitalul Pitie Salpetriere din Paris a declarat ca orice tip de locatie care apartine sectorului cultural precum muzeu, teatru, stadioan si asa mai departe, prezinta un grad scazut de risc cand vine vorba de contaminarea cu Covid-19 atata timp cat distantarea sociala este respectata iar cei prezenti poarta masca.

Declaratiile lui Caumes vin sa intareasca concluziile la care au ajuns numeroase studii clinice a caror rezultate indica faptul ca sansele de infectare cu Covid-19 in cadrul unui concert indoor sunt minime.

In plus, Caumes a declarat ca deschiderea sectorului cultural este imperativa pentru bunastarea sanatatii mentale a cetatenilor, adaugand faptul ca guvernul ar trebui sa aiba in vedere 'dimensiunea generala a sanatatii'.

Ministerul culturii din Franta, Roselyne Bachelot, a declarat ca muzeele vor fi primele care se vor deschide in cazul in care numarul de cazuri COVID-19 va scadea.

Pe data de 15 Februarie, Bachelot va avea o intalnire cu organizatorii de festivaluri in speranta ca le va putea oferi o serie de raspunsuri concrete cu privire la viitorul evenimentelor din acest an.

Sursa: www.iq-mag.net



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: