Spinecrusher: Despre concertul cu Master si planurile lor pentru 2017 (interviu)

de Andreea Gherfi

Spinecrusher: Despre concertul cu Master si planurile lor pentru 2017 (interviu)


Prinsi in prag de concert, membrii trupei Spinecrusher ne-au lasat sa-i descoasem de cateva informatii legate de planurile lor pentru anul 2017. Death-thrasherii din Bucuresti vor concerta sambata pe scena clubului Fabrica alaturi de veteranii death metalului american, Master.

Metalhead: Salut si bine v-am regasit! Ce fac membrii Spinecrusher in cel mai brutal anotimp al anului?

Spinecrusher: Salutare! Pregatim materialul pentru cel de-al doilea album al nostru .

Metalhead: Privind retrospectiv catre 2016, Spinecrusher a avut parte de cateva aventuri interesante, unele mai bune, altele mai rele. Cu toate acestea nu ati renuntat sa urcati pe scena si ati continuat intr-o formula neasteptata. De unde vine determinarea aceasta de a canta "no matter what"?

Spinecrusher: Cat timp facem treaba asta din pasiune nu avem nici un motiv de a ne opri. Am primit reactii foarte bune din partea publicului legate de noua componenta si, intradevar, au fost niste suisuri si coborasuri, insa asta ne-a facut mai puternici.

Metalhead: Dupa despartirea de Andrei, fostul vostru solist, sarcinile vocale au fost impartite intre membrii ramasi. Dupa opt ani de cand activati in underground-ul romanesc, ati simtit ca e nevoie sa luati totul de la inceput?

Spinecrusher: In acesti opt ani am avut cateva schimbari de componenta, dar se pare ca aceasta este formula cea mai buna. Nu am resetat vreodata formatia deoarece totul a fost ca o evolutie naturala. In toti acesti ani am incarcat sa cladim totul caramida cu caramida.

Metalhead: In curand se va implini un an de cand ati lansat albumul "Crypts of Slaughter". Cum a fost primit acest material de catre public, avand in vedere ca death metalul nu este tocmai cea mai potrivita nisa pentru a mangaia pe suflet fanii metal din Romania?

Spinecrusher: Da, este adevarat ca stilul pe care il abordam nu mai este atat de in voga printre fanii autohtoni ai metalului, dar lansarea materialului a fost un succes pentru noi. Publicul a fost mult mai numeros decat ne asteptam, iar feedback-ul a fost unul bun si constructiv.

Metalhead: Ce motiveaza o formatie ca Spinecrusher sa ramana pe meterezele metalului romanesc atatia ani?

Spinecrusher: Ne place foarte mult ceea ce facem si credem ca publicul rezoneaza cu muzica noastra.

Metalhead: Suntem curiosi daca noile schimbari din trupa se vor reflecta si in muzica pe care o compuneti. Ce surprize ne pregatiti anul acesta pe langa concertele deja anuntate?

Spinecrusher: Surprizele nu le vom dezvalui, deocamdata :). Dar putem spune ca formula aceasta este cea mai puternica de pana acum si bineinteles ca muzica se va mula pe aceasta noua structura. Speram ca pana la mijlocul acestui an sa va oferim cateva teasere.

Metalhead: In data de 11 februarie veti canta alaturi de veteranii de la Master pe scena clubului Fabrica. Care sunt tricourile obligatorii ale serii? :)

Spinecrusher: Suntem cu adevarat onorati sa impartim scena cu a trupa care a stat la baza death metalului! Legat de tricouri, de preferat unul mai vechi, gata de aruncat, pentru ca ne asteptam sa le lase cu "scandal" in mosh pit. :)

Metalhead: Ce sfaturi le puteti da trupelor care debuteaza pe scena metalului autohton?

Spinecrusher: Singurul sfat pe care vrem sa il dam este sa cante ceea ce le place, iar nu ceea ce este la moda.

Metalhead: Multumim pentru raspunsuri! \m/ Ce le transmiteti celor care vor veni sa va vada peste cateva zile pe scena?

Spinecrusher: Sa vina la concert, sa bem o bere impreuna, sa ne eliberam de orice forma de stres, dar, mai ales, sa fim brutali impreuna!!!

Spinecrusher vor canta pe 11 februarie pe scena clubului Fabrica alaturi de Master, Haniwa si Mass Grave. Pentru acest concert biletele sunt disponibile in reteaua fizica iabilet si online pe www.iabilet.ro, dar si in ziua concertului la intrare.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: