Stiati ca... System Of A Down

de Andreea Gherfi

Stiati ca... System Of A Down


Pentru ca turneul pe care "System Of A Down" il vor sustine in Europa este una din cele mai tari vesti pe care le-am auzit luna aceasta, ne-am gandit sa adunam cateva randuri pentru a va reaminti motivele pentru care zeci de milioane de oameni din intreaga lume sunt fani SOAD, chiar daca formatia nu a mai lansat nici un album de mai bine de zece ani.

1. Albumul "Toxicity" a urcat in topul Billboard 200 in timp ce America suferea in urma tragediei 9/11. Desi coincidenta este una trista, SOAD este genul de muzica in care iti poti gasi un pic de alinare in asemenea momente. "Toxicity" a fost vandut in peste 12 milioane de exemplare in intreaga lume.

2. Piesa "Chop Suey" a fost eliminata in 2001 de pe posturile de radio datorita versului "I don’t think you trust in my self righteous suicide". Titlul initial al piesei a fost chiar "Suicide".

3. Numele formatiei trubuia sa fie Victims of a Down, dar cuvantul "Victims" a fost inlocuit cu "System" pentru a sta cat mai aproape de Slayer pe rafturile magazinelor de muzica.

4. Videoclipul piesei "Boom!" contine filmari reale din timpul unui protest anti-razboi, iar regizorul clipului este Michael Moore cunoscut pentru filmele Bowling for Columbine si Fahrenheit 9/11.

5. System of a Down au fost nominalizati pentru 4 premii Grammy, dar au castigat celebrul premiul doar in 2006 la categoria "Best Hard Rock Performance" cu piesa "B.Y.O.B."

6. B.Y.O.B. este un acronim pentru Bring Your Own Bomb, iar piesa vorbeste despre razboiul din Irak.

7. Universal Pictures nu au fost atenti la versuri atunci cand au folosit "Bounce" pe coloana sonora a filmului "The Secret Life of Pets": Versurile "Unannounced Twister games, all players with no names/They lined up, double quick, but just one pogo stick/ Everyone gets to play, runaway, expose/It was so exotic, but just one pogo stick." vorbesc despre perversiuni sexuale.

8. Kirk Hammett si Lars Ulrich sunt fani SOAD!

9. Piesa "ATWA" de pe albumul "Toxicity" este inspirata din viata lui Charles Manson, A.T.W.A. fiind un acronim pentru "Air, Trees, Water, Animals" inventat de catre Manson pentru a promova armonia cu ajutorul naturii.

"Even his so-called 'family' that he's had: There was a method behind what happened there. … The Charles Manson everybody sees on television – everything is always one-sided on television ... I don't agree with killing anybody. I don't agree with going in and slashing anybody's throats or anything, writing s**t on the walls. That's not what I'm into. That's not the side of the Charles Manson that I'm into. It's more of his ideas and his thoughts on society.", a marturisit Daron Malakian

10. Titlul albumului "Steal This Album!" este inspirat din cartea lui Abbie Hoffman intitulata "Steal This Book".

11. Piesa "Cigaro" a fost leak-uita pe internet intentionat in 2005.

12. Piesa "P.L.U.C.K." (Politically Lying, Unholy,Cowardly Killers) de pe albumul "System of a Down" (1998) vorbeste despre genocidul armenian din 1915.

13. Trei albume din cele 5 pe care formatia le-a lansat au ajuns pe locul 1 in top 200 Billboard!

Poze Poze pentru articole - soad tour

SOAD au anuntat cateva date noi pentru turneul european:

JUN 01 - HALLENSTADION - ZURICH, SWITZERLAND

JUN 02 - ROCK IM PARK - NURNBERG, GERMANY

JUN 04 - ROCK AM RING - MENDIG, GERMANY

JUN 07 - OPEN AIR ZENITH - NANCY, FRANCE

JUN 10 - DOWNLOAD FESTIVAL - PARIS, FRANCE

JUN 12 - O2 ARENAPRAGUE - CZECH REPUBLIC

JUN 13 - WUHLHEIDE - BERLIN, GERMANY

JUN 14 - BARCLAYCARD ARENA - HAMBURG, GERMANY

JUN 16 - NOVA ROCK - NICKELSDORF, AUSTRIA

JUN 17 - IMPACT FESTIVAL - KRAKOW, POLAND

JUN 20 - NIMES FESTIVAL - NIMES, FRANCE

JUN 23 - DOWNLOAD FESTIVAL - MADRID, SPAIN

JUN 30 - MAIN SQUARE FESTIVAL - ARRAS, FRANCE

JUL 02 - TUI ARENA - HANNOVER, GERMANY

http://www.systemofadown.com/tour



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: