STROSZEK a lansat un album nou, intitulat "About all the bad days in the world"

de Cristi Nedelcu

STROSZEK a lansat un album nou, intitulat


Un nou album de studio si o reeditare pentru STROSZEK, proiectul muzicianului Claudio Alcara, fondatorul, compozitorul si chitaristul formatiei de black-metal din Italia, Frostmoon Eclipse. Materialul nou vede lumina zilei dupa 11 ani de pauza de la ultimul material de studio si se intituleaza "About All the Bad Days in the World".

Albumul poate fi comandat de aici.

Stroszek isi continua calatoria solitara pe taramul incolor al melancoliei. In timp ce fanii vor recunoaste stilul de chitara si caracteristicile vocale pe care Claudio le-a folosit pe albumele anterioare, peisajele sonore subtile si elementele de productie intra in acest nou capitol muzical, in timp ce il duc pe ascultator mai departe in peisajul urban fragmentat al artistului.

Iar reeditarea albumului din 2012, "Sound Graveyard Bound", care de foarte multa vreme nu se mai gaseste in varianta fizica, vine si cu o noua coperta, realizata de caricaturistul, scriitorul si instrumentistul Paolo di Orazio.

Albumul poate fi comandat de aici.

Cu Stroszek ne vom intalni pe data de 18 ianuarie la Bucuresti in cadrul concertului OF THE WAND AND THE MOON, eveniment care se va desfasura in Quantic Club, dar si in Cluj- Napoca, pe data de 19 ianuarie la Hardward Pub.

Puteti accesa pagina evenimentului din Bucuresti aici. Biletele pentru eveniment se regasesc in reteaua iaBilet.ro aici.

DESPRE STROSZEK

Format in 2007, Stroszek este proiectul acustic al lui Claudio Alcara (Italia), care compune si interpreteaza muzica in note adanc acustice /neofolk.

Claudio Alcara (chitaristul si fondatorul FROSTMOON ECLIPSE, una dintre primele trupe de black metal din Italia si una dintre cele mai longevive din peninsula) a reusit, impreuna cu Stroszek, sa se distanteze elegant de scoala black metal-ului vechi pentru care este mai cu seama recunoscut si sa-si foloseasca considerabilele sale abilitati de chitarist si compozitor pentru a oferi publicului sonoritati bogate, melodioase, obsedant de melancolice si, uneori, cu o vibratie zdrobitor de trista asupra gandurilor si experientelor sale personale.

Pelicula lui Werner Herzog (urmarita ultima data de Ian Curtis inainte de a se sinucide) da numele trupei, cand, in 2007, Claudio Alcara a decis sa adune si sa dea o forma finala unor piese care nu si-au gasit locul si sensul pe albumul Frostmoon Eclipse „Dead and Forever Gone”. Alcara a fost puternic influentat si de calea unor muzicieni ca Townes Van Zandt si Mickey Newbury.

„Nu as fi putut transforma peste noapte o trupa care canta black metal de 10 ani intr-una country-folk, neofolk. Prin urmare, am avut nevoie de Stroszek”, a declarat Claudio Alcara, intr-unul din interviurile sale.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: