Studiu: Auzul ar putea fi afectat dupa doar 28 de secunde de prezenta la un concert Rock sau Metal.

de Cristi Nedelcu

Studiu: Auzul ar putea fi afectat dupa doar 28 de secunde de prezenta la un concert Rock sau Metal.


Organizatia Internationala a Sanatatii a declarat faptul ca 1,1 miliarde de adolescenti si tineri adulti risca sa aiba probleme permanente cu auzul din cauza faptului ca asculta muzica la un volum ridicat si pentru prea mult timp. Undeva in jurul a 43 de milioane de indivizi cu varste cuprinse intre 12 si 35 au deja aceste probleme.

"Pot aparea probleme serioase daca se asculta muzica in mod constant la un volum ridicat si pentru perioade mari de timp. Este important ca volumul sa fie destul de scazut si device-urile audio sa fie folosite mai putin de o ora pe zi."

Conform Organizatiei Internationale a Sanatati, un concert de 120 dB poate cauza probleme pentru auzul publicului dupa doar 28 de secunde, iar unul de 105 dB nu prezinta riscuri majore pentru 4 minute.

Trupa canadiana de hardcore punk Cancer Bats s-au alaturat unei campanii pentru a aduce la cunostiinta publicului faptul ca este foarte important sa iti protejezi auzul. Conform unei statistii facute de AllEarPlugs..com doar 34% din cei interveviati au acceptat faptul ca ar putea sa aiba probleme majore cu auzul in cazul in care asculta muzica sau se duc la concerte unde volumul este dat la o intensitate de peste 100 dB.

In medie, in cadrul unui concert rock/metal, sunetul atinge undeva intra 140/150 dB in apropierea boxelor si scade in jurul a 120 dB in zonele cele mai indepartate de scena.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: