Studiu: Pentru o viata sanatoasa trebuie sa ascultati peste o ora de muzica zilnic

de Cristi Nedelcu

Studiu: Pentru o viata sanatoasa trebuie sa ascultati peste o ora de muzica zilnic


Un nou studiu facut de cei de la Deezer a ajuns la concluzia ca pentru a avea o viata sanatoasa trebuie sa ascultati peste o ora de muzica zilnic. Mai exact minim 78 de minute.

Studiu a avut un esantion de 7500 de subiecti, iar dupa indelungi analize s-a ajuns la aceasta concluzie. In plus, in cele 78 de minute trebuie inclusa muzica de diferite stiluri sau care sa provoace diferite stari.

* 14 minute de muzica care sa iti dea o stare de buna dispozitie

* 16 minute de muzica care sa te calmeze si sa te relaxeze

* 16 minute de muzica care sa te ajute sa treci peste tristete

* 15 minute de muzica care sa te ajute sa te concentrezi

* 17 minute de muzica care sa te ajute cu problemele de furie

Lyz Cooper, cercetator la British Academy of Sound Therapy este de acord cu studiul celor de la Deezer: "There are certain properties of music that affect the mind and body. Dedicating time each day to listen to music that triggers different emotions can have a hugely beneficial impact on our well-being. Listening to happy songs increases blood flow to areas of the brain associated with reward, and decreases flow to the amygdala, the part of the brain associated with fear."



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: