Studiul muzical dezvolta abilitatile de comunicare

de Cristi Nedelcu

Studiul muzical dezvolta abilitatile de comunicare


Conform unor cercetatori de la Northwestern University din Illinois se pare ca exista o legatura intre capacitatea de a invata, de a purta o conversatiem sau de a te concetra cand citesti si studiul unui instrument sau a muzicii in general.

Bineinteles ca acest lucru este valabil mai ales la cei tineri, care nu au trecut inca de perioada adolescentei. Studiul a fost facut pe mai multi elevi de la diferite institutii scolare din Chicago. Elevii au fost impartiti in doua parti, una fiind inscrisa la un set de cursuri standard iar cealalta la un program de studiu muzical.

Rezultatele au aratat faptul ca cei care erau invatati sa cante la un instrument au reusit sa isi imbunatateasca timpul atunci cand au trebuit sa isi formuleze argumentele pentru o anumita idee si de asemenea au reusit sa se concentreze mai bine atunci cand citeau.

Nina Kraus, decanul universitatii a declarat: "Muzica si stiintele umaniste se bazeaza mai ales pe modul in care este procesat sunetul. Chiar daca cititul nu poate fi invatat doar printr-un efort de natura auditiva, este mult simplificat atunci cand un copil intelege acustica fiecarui sunet in parte."

"Multi dintre copii care au avut probleme in a invata sa citeasca sau sa se exprime au fost ajutati prin muzica sa depaseasca aceste bariere."

Urmatorul pas ar fi ca educatia muzicala sa faca parte din curricula de baza in scolile din Statele Unite.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: