Syn Ze Sase Tri au fost invitati la finala nationala Wacken Metal Battle de la Sibiu

de Andreea Gherfi

Syn Ze Sase Tri au fost invitati la finala nationala Wacken Metal Battle de la Sibiu


Syn Ze Sase Tri – una dintre cele mai apreciate trupe din underground-ul romanesc – va concerta la Sibiu dupa o absenta de 4 ani. Formatia a fost invitata sa sustina un recital in cadrul finalei nationale a celui mai important concurs de rock din Romania: Wacken Metal Battle, eveniment ce va avea loc in 22 iunie, la Sibiu. Biletele pentru acest eveniment se vor pune in vanzare luni 3 aprilie 2017. Va exista un numar limitat de 200 bilete, la pretul de 25 lei.

”Ne bucura invitatia de a participa in recital la Wacken Metal Battle in fata publicului sibian. Nu v-am vazut de mult timp, iar acesta e cel mai bun prilej. Va asteptam pe 22 iunie la Oldies Pub!” a declarat Alex ”Corbu” Mihai, chitaristul trupei.

Trupa Syn Ze Sase Tri a fost infiintata in 2007 la initiativa lui Alex „Corbu” Mihai, Andrei „Hultan” Ionescu si Paul „Strigoi” Bologan, care au gasit modul optim de exprimare muzicala si ideologica prin sunetul mistic al genului black metal. Trupa a fost fondata cu intentia de a promova prin intermediul muzicii si imaginii cele mai frumoase, intunecate si, in multe cazuri, sangeroase povesti, fragmente din istorie, basme si obiceiuri folclorice din vasta, mistica si batrana cultura romaneasca, din perioada precrestina. in acelasi timp, prin intermediul imaginilor ce completeaza muzica si conceptul, se promoveaza cele mai importante si frumoase relicve, situri si locuri cu incarcatura istorica din cultura romaneasca.

La inceputul lui 2011, trupa semneaza un contract pentru 3 albume cu o casa de discuri italiana, care lanseaza la nivel international primul material discografic al trupei, intitulat „INTRE DOUA LUMI”, un album de metal simfonic extrem, foarte apreciat de catre ascultatorii si criticii de gen, de multe ori comparat cu cele mai mari trupe din acest gen precum Dimmu Borgir, Emperor sau Keep of Kallessin. Al doilea album a fost lansat in primavara anului 2012 cu numele „SUB SEMNUL LUPULUI”, grafica acestui album fiind realizata tot de Jan Yirlund de la Darkgrove Designs. in 2014 trupa incepe lucrul la cel de-al treilea album discografic. De aceasta data se apeleaza la cativa colaboratori de seama, care prin ajutorul lor sa dea mai multa viata povestii albumului, prin vocea sopranei Julia Szabo de la Opera Nationala din Timisoara, vocea Heavy Metal a lui Alin „Coiotu” Dinca de la Trooper, voci si coruri de voci folk/pagan realizate de Manuel Giugula si Bogdan Luparu de la Bucovina, voci clean si black metal realizate de Adi „Ageru Pamintului” Ghercea de la Argus Megere, la cimpoi fiind Andrei Oltean de la formatia sibiana E-an-na si la theremin Gabi Almasi. Cel de-al 3-lea material discografic, „STAPIN PESTE STAPANI” a fost lansat in 2015 si a avut cele mai bune recenzii din partea publicului si a criticilor de specialitate, deschizand totodata noi orizonturi de exprimare muzicala, largind stilul deja existent incepand cu 2007. Un nou capitol din istoria Syn Ze sase Tri se scrie, prin finalizarea unui nou album, al patrulea, intitulat „ZAUL MOS”, ce urmeaza a fi lansat in 2017.

Wacken Metal Battle Romania este concursul in urma caruia formatia castigatoare din Romania participa la finala internationala din cadrul festivalului Waken Open Air Germania, avand sansa de a castiga, pe langa promovarea la nivel mondial, premii in bani oferite de Wacken Foundation. Pana acum formatiile care au reprezentat Romania in finala internationala de la Wacken au fost: X-plod (Bucuresti) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (Iasi) 2011, Gothic (Petrosani) 2012, God (Iasi) 2013, Dirty Shirt (Maramures) 2014 , Dark Fusion (Bucuresti) 2015 si Hteththemeth (Brasov) 2016.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: