The Toasters concerteaza la Bucuresti

de Morrison

The Toasters concerteaza la Bucuresti
Pe data de 14 aprilie, The Toasters poposesc la Bucuresti in clubul Silver Church insotiti de bunii prieteni de la Deal's Gone Bad din Chicago care isi promoveaza amestecul de rocksteady, reggae si ska cu ajutorul ultimului album de studio The Ramblers, aparut in 2007.

Alaturi de ei, proaspat intorsi dintr un turneu american in premiera pentru o trupa romaneasca cei de la Dekadens. 14 aprilie va fi o super seara in care ar trebui sa va pregatiti cei mai buni pantofi de dans pentru o petrecere de neuitat.

Genul de muzica ska a aparut in Jamaica la sfarsitul anilor 50 fiind la origini o combinatie de muzica traditionala jamaicana (mento si calypso) cu jazzul si rhythm and bluesul american. Criticii considera ca au existat trei mari perioade ale muzicii ska si anume .

Primul val de muzica ska atribuita jamaicanilor din 50-60,al doilea val a fost denumit 2-Tone si a aparut in Anglia fiind o urmare a amestecului de ska,punk,reggae si pop iar in anii 80 a aparut al treilea val de muzica ska denumit si ska punk avandu si originile in principal in America.

Una dintre primele trupe care au dat tonul la acest nou stil 'ska punk' au fost cei de la 'The Toasters' trupa infiintata la New York in anul 1982 trupa care a avut parte de o recunoastere internationala pe parcursul ultimilor 25 de ani timp in care au scos pe piata 9 albume de studio si 5 albume live majoritatea scoase pe piata la Moon Ska Records unul din cele mai importante 'label'-uri de ska din lume infiintat chiar de unul din membrii trupei si anume solistul Robert 'Bucket' Hingley.

Anul 2007 a adus pe piata si ultimul album de studio "One more bullet" si totodata un nou turneu mondial care i-a purtat in toata lumea facand spectacole cu casa inchisa din America de Sud si pana in Australia si Japonia , show-urile lor fiind adevarate petreceri in care toata lumea canta si danseaza fara intrerupere.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook