Tineri bucuresteni arestati pentru download

de Morrison

Tineri bucuresteni arestati pentru download
Politia a perchezitionat apartamentele a doi tineri care imparteau in retea cateva sute de GB de muzica ilegala.

Dupa ce Aradul a dat acum o luna Romaniei primul infractor acuzat de piraterie muzicala, condamnat la 5 ani si 6 luni de inchisoare, a venit randul politistilor din Bucuresti sa scoata la iveala primii detinatori de muzica ilegala pe Internet. In urma sesizarii Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR), politia a perchezitionat locuintele a doi dintre cei mai mari pirati de muzica din Capitala. S-au adunat aproape 800 de GB de fonograme ilegale, distribuite prin softuri precum ODC si DC++, iar cei doi pirati, Gheorghe Alexandru Tarlescu si Marius Scarlat (cunoscut si sub celebra porecla "andyghost") s-au ales cu dosar penal.

Gheorghe Alexandru Tarlescu avea la liber pentru descarcat 366 de GB de fonograme, surprinse de UPFR cu ajutorul unor capturi de ecran.

"Uniunea a solicitat ulterior firmei furnizoare de servicii de Internet, careia i-a fost alocata plaja de I.P.-uri din care face parte si cel in cauza, sa comunice politiei cui a fost repartizat acest I.P. si de la ce adresa este folosit", se arata intr-un comunicat de presa al UPFR pasii urmati pentru a ajunge pe urmele infractorului. In urma perchezitiei si a audierii, Tarlescu si-a recunoscut faptele. Al doilea inculpat, Marius Scarlat, se lauda cu 142 de GB de muzica ilegala atunci cand i-a batut politia la usa.

"Problema pirateriei nu este doar una nationala. La nivel mondial se pierd anual milioane de euro din cauza pirateriei pe Internet, motiv de ingrijorare nu numai pentru casele de discuri care nu reusesc sa-si acopere investitia in produse, ci si pentru artisti, care nu pot supravietui din vanzarea de albume. De aceea asociatiile producatorilor de fonograme din intreaga lume au pornit lupta impotriva pirateriei prin spoturi care incearca sa convinga tinerii si nu numai ca pirateria se pedepseste aspru si este o infractiune, la fel cum este furtul din magazine sau furtul de masini ori de copii", spun reprezentantii UPFR.

Piata discurilor piratate insuma in 2005 peste 4,5 miliarde de dolari la nivel mondial, iar numarul pieselor descarcate ilegal a atins in acest an 20 de miliarde. Tarile cu rata cea mai mare de piraterie muzicala sunt Brazilia, Canada, China, Grecia, Indonezia, Italia, Mexic, Rusia, Coreea de Sud si Spania. In Brazilia s-au pierdut peste 80.000 de slujbe in industria muzicala din 1997 din cauza pirateriei, in timp ce in China reprezinta piata cea mai afectata, cu 410 milioane de dolari proveniti din muzica piratata. In Italia, crima organizata este in directa legatura cu pirateria muzicala, iar Rusia arde CD-uri ilegale pentru peste 27 de tari, arata un raport realizat de Music Industry Piracy Investigations. "Vindem cu 40% mai putine albume decat acum cinci ani din cauza descarcarilor ilegale"

Cotidianul


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: