Trei saptamani pana la debutul semifinalelor Wacken Metal Battle

de Cristi Nedelcu

Trei saptamani pana la debutul semifinalelor Wacken Metal Battle


In mai putin de 3 saptamani va debuta faza semifinalelor concursului Wacken Metal Battle Romania 2015.

In prima semifinala, cea de la Cluj-Napoca (Hard Club) din data de 23 mai, vor concura formatiile Hybrid Symphony, Paradigm, Scars of a Story, Transceatla, Unknown Scar, ultimele doua fiind incluse in semifinala (avand acelasi numar de puncte in faza preselectiei), dupa retragerea formatiei Divided by Perception. Juriul primei semifinale va fi compus din: Bela Szemcsuk (Wacken Metal Battle Romania), Liviu Costea (Wacken Metal Battle Romania), Laurentiu stefan (Asociatia Culturala “Sunetul Muzicii”, GBOB) si Crisan Bibian (Radio Cluj – emisiunea Supersound). La fel ca si in anii precedenti, publicul este considerat un membru al juriului, astfel incat, dupa intocmirea celor 5 clasamente (4 ale juriului + 1 al publicului) se va stabili formatia castigatoare a semifinalei Transilvania.

Finala nationala de la Sibiu va avea loc in 25 iunie 2015 in Clubul Oldies si va avea ca “special guest” castigatoarea finalei nationale din 2013, formatia ieseana GOD The Barbarian Horde. “Nu sunt multe cuvinte care sa poata descrie aventura noastra de la W:O:A, inclusiv batalia metalica ce a precedat-o, in toata gloria sa. Oricum, a fost complet diferita fata de asteptarile pe care le-am avut, totul a fost mai mare, mai bun, mai cum trebuie, ca in cuvintele ce eticheteaza festivalul: faster, harder and louder! De aceea, suntem foarte bucurosi ca am fost invitati sa cantam din nou, de aceasta daca in calitate de invitati, in cadrul finalei Wacken Metal Battle Romania, de care ne leaga aceste amintiri extraordinare” a declarat chitaristul formatiei, Dan Radu “Duddu” Talpalariu.

Urmatoarele semifinale se vor desfasura in 5 iunie la Iasi (Club Underground), respectiv 6 iunie la Bucuresti (Club Fabrica).

Finala internationala va avea loc in perioada 29-30.07.2015, in cadrul festivalului Wacken Open Air (Germania).

Program concurs (faza nationala):

• Semifinala Sud: Dark Fusion, Still Vision, L.O.S.T.

– Bucuresti, sambata 6 iunie 2015 – Club Fabrica

• Semifinala Moldova: Westfallia, Era Divina, Aamon

– Iasi, vineri 5 iunie 2015 – Underground Club

• Semifinala Transilvania: Hybrid Symphony, Paradigm, Scars of a Story, Transceatla, Unknown Scar

– Cluj-Napoca, 23 mai – Hard Club

• Finala nationala

– Sibiu, 25 iunie – Oldies Pub



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: