Trooper lanseaza "Maturizare", cover dupa Tudor Gheorghe, si un videoclip filmat 360

de Cristi Nedelcu

Trooper lanseaza


Trooper lanseaza propria varianta a piesei "Maturizare", cover dupa piesa cu acelasi nume a maestrului Tudor Gheorghe. Lansarea este insotita de un videoclip filmat in format 360, o premiera in lumea metal autohtona, disponibil incepand de astazi pe canalul oficial de Youtube al trupei.

"Nu vreau sa vad bariere in muzica" spune Alin Dinca (Coiotu’), vocalul Trooper, despre intalnirea cu impresionanta piesa a lui Tudor Gheorghe, dragoste la prima vedere, si momentul in care au decis ca vor face un cover dupa ea. "Inteleg ca ne separa religia, politica, sportul, culoarea pielii, zidurile construite de minti bolnave... insa in muzica nu trebuie sa existe bariere. Cand am ascultat prima oara Maturizare am ramas blocat! Caror cruci si caror Dumnezei / Mieii-si varsa sangele-n cutite?.... un mesaj teribil pe un suport muzical perfect!"

Absolvent de Conservator, pasionat iremediabil de folclorul romanesc (si-a sustinut lucrarea de licenta pe acest subiect si asculta folclor in mod constant, alaturi de multe alte genuri) Alin spune ca Maturizare este un semnal de alarma, care se leaga intr-un fel de povestea din in ziua a opta, piesa lansata de Trooper in urma cu doi ani. "Ambele deplang starea umanitatii. Ambele vorbesc despre rautatea crescanda a oamenilor. Tudor Gheorghe surprinde asta in versurile lui mai bine ca oricine – este unul dintre artistii care ne fac viata mai frumoasa".

Cand o piesa este perfecta in forma sa initiala, este foarte dificil sa inventezi alte lucruri, astfel ca Trooper a decis pastrarea liniei melodice initiale, adaugand pasiunea si forta rock cu care si-au castigat respectul si loialitatea absoluta a scenei metal romanesti. inainte de-a porni la drum, cei sase Trooper (Alin Dinca, Aurelian "Balaurul" Dinca – chitara, Cristian Oftez – chitara, Laurentiu Popa – chitara, Ionut "Oscar" Radulescu – bas) i-au cerut permisiunea lui Tudor Gheorghe pentru preluarea melodiei. "A fost incantat de idee. Putini stiu asta, dar este un mare iubitor de rock. Cat despre noi, de la jumatatea anilor '80 ii ascultam muzica, iar eu, cand eram copil, ii cantam piesele. Speram ca intr-o zi sa putem canta piesa asta impreuna pe o scena" marturiseste Alin Dinca.

Continuand cu aceeasi cromatica severa, alb-negru, un amestec de lumina si intuneric din In ziua a opta, Maturizare e o metafora despre goliciune si tristete, depre cum "Nu mai lacrimeaza nici un sfant / si s-a sters vopseaua din icoane". Videoclipul filmat in format 360, o premiera pentru muzica metal romaneasca, a fost realizat de Ion Andrei Puican si echipa myStage Video. Filmarile s-au derulat intr-un ritm accelerat, sunt brutal de sincere si neretusate. Proaspat intorsi dintr-un weekend incarcat cu concerte, componentii trupei au aterizat direct pe platoul de fimare, un acoperis urban din Capitala. isi doreau de mult timp sa filmeze un clip 360, iar Ion Andrei Puican i-a ajutat sa isi duca la capat acest vis. Au fost filmate mai multe duble pentru a "amesteca timpurile", fiecare dintre baietii din trupa fiind captat intr-un moment diferit al zilei.

Trooper este una dintre cele mai cunoscute formatii de metal romanesca, cu opt albume de studio in spate si multe concerte la activ. In cei 20 de ani de activitate au adus tribut unora dintre cele mai mari voci romanesti, au realizat preluari dupa Phoenix, Iris, Vali Sterian, Chrom Dioxid, Metropol si au lucrat alaturi de muzicieni importanti - Nicu Covaci, Cristi Minculescu, Paul Ciuci, Calin Pop, Mihai Georgescu, tenorul Florin Georgescu, Laurentiu Radulescu si multi altii. Pe viitor, membrii Trooper privesc spre colaborari cu alti uriasi ai muzicii romanesti, precum Dan Andrei Aldea, Grigore Lese, Gheorghe Zamfir sau Adi Igrisan.

Nu uitati ca pe 4 Noiembrie ne intalnim cu Trooper la Arenele Romane din Bucuresti. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: