Trupa Bucium lanseaza piesa "Frica", primul single de pe viitorul album de studio

de Cristi Nedelcu

Trupa Bucium lanseaza piesa


Frica, primul single de pe al cincilea album al trupei bucurestene Bucium, este un mesaj pentru cei ce lupta cu diverse tulburari mintale.

„Ideea piesei a pornit de la fricile pe care un prieten bun le considera de neinvins, frici ce au ajuns sa ii controleze intreaga viata, iar mesajul ei este ca toate aceste frici pot fi invinse prin comunicarea cu cei dragi sau prin terapie, sanatatea mintala fiind unul din lucrurile cele mai de pret pe care trebuie sa le pastram intacte sau sa o dobandim” declara Andi Dumitrescu, liderul trupei.

Piesa, la fel ca intregul nou album, este o colaborare cu Ligia Hojda, cu care trupa a lansat piesa Cantecul Soarelui, single-ul principal al albumului Zimbrul Alb.

„Frica ne tine prizonieri intr-un labirint al temerilor, controlandu-ne viata si creand o realitate distorsionata. Prin constientizare, curaj si o comunicare empatica, putem depasi aceste granite. Infruntati-va temerile si transformati-le intr-o forta care sa conduca catre intelegere si crestere personala.” afirma Ligia Hojda.

„Pentru noul album am ales sa avem sesiuni de inregistrari mai scurte, de cateva piese, pentru a ne putea onora participarea la festivalurile de peste vara – Seawolves, Bikers for Humanity, Sanziene la Muzeu, Printre Maguri, Celtic Transilvania, Rezistenta Fagaras, Rock in Vama, albumul fiind programat sa fie lansat in decembrie 2023.” declara Cristi Raducanu (tobe).

Albumul este inregistrat de Dan Albu (Nexus, Phoenix) si mixat de Dan Georgescu (byron, Kumm), in formula Ligia Hojda – voce, Corina Gheorghe – vioara, Mihai Balabas – vioara, sfx, Andi Dumitrescu – voce, chitari, instrumente traditionale, Cristi Raducanu – tobe si percutii, Augustin „Adi” Comorasu – bass.

Videoclipul poate fi vizionat mai jos.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: