Trupa Claiming Apollo lanseaza cea de-a treia melodie impreuna cu un nou videoclip: Over and Over Again

de Cristi Nedelcu

Trupa Claiming Apollo lanseaza cea de-a treia melodie impreuna cu un nou videoclip: Over and Over Again


Trupa Claiming Apollo lanseaza cea de-a treia melodie impreuna cu un nou videoclip: Over and Over Again.

Astazi trupa de rock alternativ Claiming Apollo lanseaza in online un videoclip neobisnuit. Lansarea oficiala a melodiei si a videoclipului are loc pe 26 octombrie, la True Club, in Bucuresti, in cadrul unui concert live.

Piesa „Over and Over Again”, a treia de pe viitorul album al trupei, este sustinuta vizual de un clip realizat de Diana Iacomir, director de imagine si regizor:

„Am imaginat un univers alb-negru, in care ecranul devine o tabla de sah, iar energia baietilor sustine repetitia obsesiva a versului ”

Piesa

Compusa in cel mai autentic stil de alternative rock, piesa „Over and Over Again” este gandita ca un soundtrack pentru obsesie.

„Sunt versuri ce se cereau cantate de mai bine de 15 ani”, spune Lex Nitu, vocalul trupei. „Inca din liceu, din perioada mea de teenage angst, cochetam cu aceste rime si acorduri. Totul a facut click in momentul in care am auzit toba si chitarele cantate de colegii mei.”

„Am avut grija sa creez un ritm care sa imprime corpului acel dans pe care versurile lui Lex le imprima inimii ascultatorului”, povesteste Dorian, tobosarul trupei.

Clipul

Realizat de Diana Iacomir, clipul a fost produs cu ajutorul echipei Vislandia si filmat in studioul Caseta.

„Dupa o prima discutie cu baietii despre piesa, in care am aruncat cu idei pe masa, mi-am dat seama ca va functiona conceptul mult mai bine daca renuntam la culoare, lasand albul, negrul si multitudinea de griuri sa sustina mesajul piesei”, spune Diana.

Abandonand cliseul videoclipului clasic, regizoarea a ales ca fiecare membru al trupei sa filmeze separat, iar trupa sa fie reunita prin montaj intr-o compozitie vizuala neobisnuita, de tabla de sah, unde se imbina elemente vizuale antagonice, alb-negru.

Vizualul

Vizualul piesei duce metafora mai departe. „Am cautat sa desenez un artwork alb-negru, in care sa personific obsesia. Am desenat-o ca fiind o entitate ce se naste din tine si ulterior se hraneste tot din tine pana in punctul in care risti sa te devoreze", spune Mircea Moroianu, chitaristul trupei, care a realizat vizualul piesei.

Acesta poate fi gasit in cafenele sau pe peretii orasului sub forma de sticker ce contine un QR-code catre clipul melodiei. Trupa invita pe cei ce au o cautare interioara sa porneasca intr-un quest de gasire a stickerului pentru a trai experienta ascultarii piesei la fel de inedita cum este si clipul ei.

Trupa

Desi este un nume nou pe piata muzicala romaneasca, Claiming Apollo are radacini in trupe cu o bogata istorie, precum The Mono Jacks, Oliver, Hush sau Arashai.

Claiming Apollo sunt: Alex Nitu (voce, chitara), Mircea Moroianu (chitara), Iulian Stefanescu (bass), Dorian Cazacu (tobe) si Stefan Radulescu (sounds & tracks).

Puteti gasi trupa pe Youtube, Facebook sau Instagram.

Ascultati noua piesa mai jos.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: