Trupa de celtic metal din Scotia Ruadh anunta un nou album, concerte in Romania si lanseaza un nou video

de Cristi Nedelcu

Trupa de celtic metal din Scotia Ruadh anunta un nou album, concerte in Romania si lanseaza un nou video


Dupa doi ani de cand albumul "Eternal" a fost lansat, trupa de celtic black metal din Scotia Ruadh revine cu al patrulea album de studio intitulat "1296". Ca si celelalte albume "1296" urmareste un concept, de aceasta data este vorba despre, probabil, una din cele mai importante perioade din istoria Scotiei.

"1296" a vazut inceputul invaziei engleze asupra Scotiei cunoscuta si ca (the) "Sack of Berwick" sau primul razboi de independenta dus de scotieni.

Albumul contine 6 piese construite in jurul oamenilor si evenimentelor din acea perioada. De mentionat faptul ca povestea a fost limitata din cauza lipsei de spatiu, un album muzical neputand acoperi toate evenimentele importante din acea perioada. "Acesta este un album, nu o carte, de aceea o mare parte din evenimente sunt o versiune abreviata de istorie", a mai spus Tom Perret, mastermind-ul Ruadh.

Anuntul lansarii albumului vine impreuna cu un video pentru piesa "Sack Of Berwick". Video-ul a fost filmat de Comharra Music si poate fi vizionat mai jos in articol.

Track list:

Guardians of Scotland
Sack of Berwick
Toom Tabard
Rise of the North
King of Scots
The Treaty (1328)

Ruadh vor porni promovarea albumului "1296" in Romania alaturi de Syn Ze Sase Tri si Ildaruni (Armenia). Bilete pentru concertul din Club QUantic, dela Bucuresti, din data de 4 mai, regasiti aici.

Albumul a fost scris, mixat si produs de Tom Perrett la Red Glen studios.

Tobele scrise si cantate de Mihai Puscasu iar bass-ul de Kim Copland.

Masterizat de Jaime Gomez Arellano la Orgone Studios

Ruadh sunt:
Tom Perrett - Guitar, Vocals, Arrangements
Alan Buchan - Guitar, backing vocals
Kim Copland - Bass
Mihai Puscasu - Drums

Pagina de Facebook a trupei o gasiti aici si profilul de bandcamp aici.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: