Trupa Grey Daze si platforma Backstagers dau Romaniei ocazia sa asculte albumul 'Amends' in avans de lansare

de Cristi Nedelcu

Trupa Grey Daze si platforma Backstagers dau Romaniei ocazia sa asculte albumul 'Amends' in avans de lansare


Bucuresti, Romania - 9 aprilie, 2020: Nevoiti sa amane lansarea albumului "Amends" pentru 26 iunie, din cauza restrictiilor impuse de pandemie, americanii de la Grey Daze au decis sa dea ocazia fanilor din lumea intrega sa asculte albumul la data la care acesta trebuia sa fie lansat initial: 10 aprilie 2020. Doar pentru 24 de ore insa.


Petrecerea de ascultare a albumului va incepe la ora 19 in Romania si va fi prezentata live de Diana Ciobotea, ambasadorul trupelor Linkin Park si Grey Daze si fondatoarea platformei Backstagers. Fanii pot seta deja un reminder pentru listening party aici: https://youtu.be/RhwGn-MuDVA

Pe 10 aprilie, vocea inconfundabila a lui Chester Bennington va rasuna din nou, in jurul lumii. Sub hashtagul #ForYouChester, ambasadorii oficiali ai trupei din 17 tari, alaturi de Loma Vista Recordings, au planuit 24 de listening party-uri exclusive. Ambasadorii vor prezenta albumul in peste 10 limbi, pentru ca oricine sa poata intelege mesajul transmis de acest material discografic unic si pretios.

"Amends" contine 11 piese din discografia trupei Grey Daze, alaturi de care Chester si-a facut debutul in anii '90. Din trupa a mai facut parte si chitaristul Bobby Benish, decedat si el, in anul 2004 din cauza unei tumori la creier.

Membrilor supravietuitori ai trupei, Sean Dowdell (tobe) si Mace Beyers (bass), li s-a alaturat chitaristul Cristin Davis si impreuna au reluat procesul de reeditare a acestor cantece. Producatori precum Jay Baumgardner, Esjay Jones, Kyle Hoffmann, Lucio Rubino, Sylvia Massy, Alex Aldi si Lucas D'Angelo au fost invitati sa ia parte la proces, reusind sa pastreze intacte vocile inregistrate de Chester in adolescenta, pe care le-au imbracat in armonii, instrumente si sunete care insufla viata noua in compozitiile vechi, dar mai actuale acum ca niciodata.

La album si-au adus contributia mai multi muzicieni prieteni de-ai lui Chester sau artisti pe care acesta i-a apreciat. Ryan Shuck, colegul lui din trupa sa Dead By Sunrise, acum in Julien-K, Chris Traynor de la Bush, Brian "Head" Welch si James "Munky" Shaffer de la Korn, Marcos Curiel de la P.O.D., Heidi Gadd, baietii lui Sean - Brennen Brochard si Carston Dowdell - si indragita solista LP au inregistrat voci, chitare, viori sau tobe pe acest album. Dar cel mai important artist regasit pe materialul discografic, este, de departe, fiul cel mare al lui Chester, Jaime Bennington, care canta alaturi de tatal sau frumoasa balada "Soul Song."

Procesul de inregistrare a albumului "Amends" a inceput cu cateva luni inainte ca Chester sa plece dintre noi, fiind unul dintre ultimele sale proiecte. Munca din studio si istoria trupei au fost documentate in "Making Amends' – o serie de opt episoade lansate saptamanal. Trupa a dezvaluit ultimul episod din documentar miercurea aceasta. il puteti viziona aici: https://youtu.be/oCcF9efjgXg

Pana in prezent, Grey Daze au lansat trei piese de pe albumul #Amends: "What's In The Eye", "Sickness" si "Sometimes". Mai multe detalii despre album, pre-comenzi, merchandise si o multime de surprize pregatite de trupa pentru fani, pot fi gasite pe site-ul interactiv al baietilor: https://greydazemusic.com/

Backstagers este o platforma dedicata tuturor celor care isi doresc sa-si construiasca o cariera in industria muzicala, venind in sprijinul lor cu informatii direct de la oamenii din spatele marilor trupe si evenimente din lume. Saptamanal, joia, va fi difuzat cate un episod din vlogul "Backstagers in 20".



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: