Trupa Symphress a lansat albumul de debut intitulat "Father Time Part I"

de Cristi Nedelcu

Trupa Symphress a lansat albumul de debut intitulat


Formatia Symphress din Cluj-Napoca (progressive metal, symphonic metal) a lansat albumul de debut intitulat „Father Time – Part I”, pe toate platformele de streaming.

Materialul discografic reprezinta prima parte dintr-un diptic muzical, un „concept album” creat ca revolta impotriva trecerii ireversibile a timpului si a puterii timpului de a distruge si corupe. Timpul, personificat in album sub denumirea de „Tatal Timp”, este prezentat sub forma a 5 „aspecte” existentiale: tergiversare, oportunitate, ciclicitate, secventialitate si moarte. Unul din cele 5, oportunitatea, este singurul aliat al eului in razboiul cu trecerea timpului. Oportunitatea/momentul marcheaza calea de scapare, in vreme ce celelalte 4 „aspecte” nu sunt decat calaii „Tatalui”. Mecanismul de salvare ramane creatia (de arta sau nu), a carei menire este aceea de a da nastere oportunitatii de evadare din ghearele „Tatalui Timp”. Albumul a fost inregistrat incepand in pandemie, dar conceptul in sine a fost dezvoltat in decurs de aproximativ 7 ani, punandu-i-se bazele la putin timp dupa ce Symphress a luat nastere, in anul 2015.

Albumul este disponibil pe YouTube aici.

Albumul a fost sustinut live in doua concerte de lansare - Palatul Culturii din Bistrita, in data de 24 martie si Urania Palace (Cluj-Napoca) in data de 1 aprilie, unde invitati speciali au fost formatiile Hyle (alternative metal) si Puls (progressive rock).

In data de 8 aprilie, formatia a anuntat lansarea unui visualizer video ce cuprinde intreg albumul si contine explicatii minimale aduse conceptului, lyric videos pentru toate piesele precum si animatii. In aceeasi zi, Symphress a lansat si lyric videos separate pentru fiecare piesa in parte. Visualizer-ul se poate urmari mai jos in articol.

Symphress a luat nastere in 2015, initial ca proiect de muzica acustica-ambientala. In timp s-a decis ca noua directie muzicala sa o constituie symphonic metal-ul combinat cu elemente de progresive rock si progressive metal.

Componenta:

Andrada Hofmeister – voce
Sergiu Botezatu – voce
Alina Rus – clape, voce
Mihai Brici – chitara, voce
Ioana Rosca – chitara bas
Alex Titieni – tobe
Vlad Timbolmas – sunet
Facebook-ul trupei il gasiti aici si Instagram-ul aici.
De asemenea, puteti urmari trupa pe YouTube sau Spotify.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: