TWISTED SISTER lanseaza o editie aniversara extinsa a albumului "Under The Blade" care va include si cover-uri timpurii ale trupei

de Cristi Nedelcu

TWISTED SISTER lanseaza o editie aniversara extinsa a albumului


TWISTED SISTER lanseaza o editie aniversara extinsa a albumului „Under The Blade” care va include si cover-uri timpurii ale trupei.

Intr-un interviu cu Pod Scum, chitaristul de la TWISTED SISTER, Jay Jay French, a dezvaluit ca albumul clasic de debut al trupei, „Under The Blade” din 1982, va primi o reeditare extinsa pentru cea de-a 40-a aniversare care va avea loc in acest an. "That's gonna be a double vinyl album," a spus acesta. "And one of those albums is gonna have us playing cover material from back in the bar days, which we've never released before. So you're gonna have us playing [LED] ZEPPELIN and AEROSMITH songs, which no one has ever heard. So I think people will appreciate [it]. That's new."

In ceea ce priveste posibilitatea ca trupa sa sustina si spectacole live marca Twisted Sister, formatie inclusa in Metal Hall Of Fame la inceputul acestui an, Jay Jay a declarat: "TWISTED SISTER's 40th anniversary is this year. 'We're Not Gonna Take It' [and] 'Stay Hungry''s 40th anniversary is next year. What does that mean? We were inducted into the Heavy Metal Hall Of Fame in January. We played three songs. They are up on YouTube. It was fun to do it. Does it mean we're gonna do more? Right now I don't know. We may or may not. I don't know… So I don't know what's gonna happen with TWISTED. That's an open conversation. I just don't know."

In 2011, Eagle Rock Entertainment a reeditat materialul „Under The Blade”. Editia extinsa a LP-ului – produsa initial de Pete Way de la UFO – continea patru piese din EP-ul „Ruff Cuts” al trupei TWISTED SISTER din 1982 (nu a fost niciodata disponibil pe CD), precum si „Shoot 'Em Down”, o piesa live din '82 de la prestigiosul Festival de lectura din Anglia. Pachetul acesta generos continea piesa „Under The Blade”, care nu a aparut pe nici un album pana atunci si reflecta lista originala de melodii Secret Records si mixul audio remasterizat.

French s-a alaturat trupei SILVER STAR, o „glitter-band” din New Jersey, in decembrie 1972. Grupul, al carui scop initial era sa fie versiunea New Jersey a trupei NEW YORK DOLLS, si-a schimbat numele in TWISTED SISTER de Ziua Indragostitilor in 1973. Cu toate acestea, trupa si-a schimbat continuu componenta si nu s-a lansat oficial pana cand solistul Dee Snider s-a alaturat in 1976. Formatia nu s-a consolidat pe deplin pana in 1982, odata cu venirea bateristului A.J. Dar.

„Under The Blade” a aparut pentru prima data la o companie independenta din Marea Britanie numita Secret Records, dar a castigat cu adevarat avant cand Atlantic Records a lansat un mix diferit al albumului la nivel national in 1985. Ascensiunea lor meteorica a venit in tandem cu ascensiunea simultana a canalului de televiziune MTV.

In 2016, TWISTED SISTER a pornit intr-o ultima calatorie, intitulata „Forty And f**k It”, pentru a sarbatori cea de-a 40-a aniversare. Aceste spectacole au prezentat „formatia de baza” a trupei formata din Snider, French, chitaristul Eddie Ojeda si basistul Mark Mendoza, impreuna cu bateristul Mike Portnoy. Ultimul concert al trupei a avut loc in noiembrie a acelui an — la 20 de luni dupa moartea lui Pero.

Cariera de succes a formatiei TWISTED SISTER s-a incheiat la sfarsitul anilor '80. Dupa mai bine de un deceniu, trupa s-a reunit public in noiembrie 2001 pentru a participa la New York Steel, un concert caritabil hard-rock cu scopul de a strange bani pentru Fondul de beneficii pentru copii si vaduve ale politistilor si pompierilor din New York.

Membrii supravietuitori ai grupului TWISTED SISTER s-au reunit anterior in martie 2021 pentru un episod special al emisiunii Medoza's Internet TV show „22 Now”. Programul de o ora si jumatate a fost un omagiu adus lui Pero, care a murit cu exact sase ani mai devreme, la varsta de 55 de ani, in timpul turneului cu trupa ADRENALINE MOB.

Inainte de reuniunea virtuala din martie 2021, cei patru membri supravietuitori din TWISTED SISTER s-au reunit timp de doua zile si nopti in noiembrie 2019 pentru a sarbatori cea de-a 35-a aniversare a albumului clasic al trupei „Stay Hungry”.

Mai jos puteti urmari interviul cu Jay Jay.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: