Ziua in care Metallica au devenit Mainstream

de Buvnitz

Ziua in care Metallica au devenit Mainstream

Inainte de 1991 Metallica era o trupa de metal de succes. Grupul a luat nastere in Los Angeles in anii 80 pentru ca apoi sa devina liderul deja celebrului grup 'The Big Four.'

In cariera 'metal' grupul a reusit sa atinga succesul cu One, lansat in 1989 si promovat intens de MTV. Insa toate acestea nu s-au comparat cu ce avea sa vina in data de 31 august, 1991.

Chiar in aceasta zi Metallica avea sa cunoasca debutul unui album direct pe locul 1 in Billboard. In toamna lui 1990 formatia s-a deplasat in studioul One on One pentru a lucra la al cincilea album inspirat din succesul dobandit de One.

Metallica au apelat la producatorul Bob Rock pentru a compune piese ce ulterior vor deveni veriga lipsa intre thrash si mainstream metal. In final Rock s-a ocupat de intreg procesul. 'Am simtit ca Bob poate oferi un produs pe masura numelui. 'declara Ulrich la acea vreme.

Au urmat perioade de conflicte in interiorul trupe cauzate si de presiunea venita din partea lui Rock care nu se multumea cu jumatati de masura. Acesta insa le-a recomandat sa inregistreze impreuna si nu separat ceea ce a insemnat o schimbare drastica in metodele clasice folosite de Metallica.

Au urmat multiple inregistrari, trei variante de mixaj, luni de munca si un album care in final a costat un milion de dolari.

Apoi a urmat succesul cu Enter Sandman. Piesa a devenit un hit instant si a intrat direct in MTV Top 20. Ulterior grupul a castigat si discul de platina pentru single.

Denumit 'the black album' din pricina copertii negre, Metallica a devenit cel mai de succes album din cariera trupei. Intr-o era in care muzica grunge si hip-hop aveau intotdeauna primul cuvant, Metallica au fost poate singura trupa de metal care a cunoscut succesul Mainstream.

Albumul a debutat pe primul loc chiar in data de 31 august, 1991 cu vanzari in prima saptamana de 650.000 de unitati. Dupa patru saptamani vanzarile au crescut la peste 15 milioane de exemplare.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: