Noi nume confirmate pentru Stufstock 2010

de Buvnitz

Noi nume confirmate pentru Stufstock 2010

Zdob Si Zdub, E.M.I.L. si Byron au confirmat prezenta la Stufstock 2010.

Stufstock-ul din august va oferi celor prezenti in Vama inca trei spectacole pe care publicul de concert spune deja ca le asteapta cu nerabdare: Zdob si Zdub, E.M.I.L. si Byron vor canta pe scena Stufstock 2010, in week-endul 20-22 august.

Vineri, 20 august, in penultima seara de Stufstock, cei din Vama vor avea parte de “un show extraordinar, cum numai formatia Zdob si Zdub stie sa faca. De la Nistru pan’ la mare, Stufstock este cel mai tare”, spun Zdubii.

Celebra trupa de ethno-rock din Republica Moldova, Zdob si Zdub este cunoscuta pentru show-urile live si muzica originala, un mix intre un hardcore puternic si muzica populara moldoveneasca. Pentru componentii trupei, evenimentul de la Stufstock inseamna o provocare anuala la care nu rezista sa adere, “o intalnire cu iubitorii muzicii originale, o apropiere de fani”. Ei spun ca Stufstock-ul este festivalul care ii “elibereaza si ii face sa dea frau liber creativitatii, este locul unde se promoveaza muzica romaneasca de valoare”.

O alta trupa care va urca pe scena Rock sambata, 21 august, este E.M.I.L., care implineste anul acesta 10 ani de existenta. “Fiecare prezenta E.M.I.L. la Stufstock a reprezentat o borna de kilometraj in istoria trupei”, povestesc baietii. “Fie ca am dansat pe scena impreuna cu publicul, la rasarit de soare, fie ca ne-am reintalnit dupa o absenta de aproape un an, sau ca am lansat si promovat discuri, scena festivalului ne-a primit si ne-a acceptat si in momentele noastre bune, dar si atunci cand “muza” veghea asupra altor trupe.”

Si, cum anul acesta E.M.I.L. “implineste 10 ani de abuzuri, excese si imoralitati”, cum spune Stoi (chitara), “Stufstock 2010 va fi pentru trupa tot o sarbatoare. “Suntem foarte bucurosi de participare, va multumim si va salutam cu respect!”

Byron vor veni la Stufstock vineri, 20 august, pe scena Rock. „Vrem sa-i felicitam pe organizatori pentru treaba extraordinara pe care au facut-o, reusind sa tina festivalul in viata”, spun cei de la Byron, care considera ca nu e usor sa organizezi un festival de asemenea anvergura ca Stufstock-ul, mai ales intr-o perioada in care multe festivaluri se amana si multe concerte se anuleaza. „Noi ne bucuram ca s-au gasit resursele pentru a face ca festivalul sa continue, mai ales pentru ca ocupa un loc foarte important in istoria trupei noastre”, povestesc ei. „Stufstock a fost primul festival la care trupa Byron a participat, in 2007”. Dan este, de altfel, un veteran al festivalului, luind parte la aproape toate editiile sale.

Byron spun, de asemenea, ca se bucura de faptul ca Stufstock a revenit la formatul consacrat, cu trupe romanesti si scena pe plaja – ingredientele principale ale atmosferei aparte de la primele editii. „Muzica romaneasca de calitate are mare nevoie de locuri in care sa fie ascultata si traita live, asa ca un asemenea festival e un lucru grozav, mai ales pentru formatiile tinere in cautare de audienta.”

STUFSTOCK 2010, aflat la a opta editie, va avea loc intre in 16-22 august, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii vor aduce si anul acesta, pe trei scene, de aceasta data - scena Rock, scena Fusion World Stage si scena Newcomers - trupe rock care deja au facut nopti albe cu mii de fani in Vama, in anii trecuti, cat si muzica noua, pe care Stufstock o lanseaza si o sustine, ca in fiecare an.

Primele nume de pe afis care au confirmat sunt Luna amara si Trooper, care in 2009 au avut concerte incendiare, la care publicul a cerut nenumarate bis-uri, si Trupa Veche, pentru prima data, in aceasta formula, pe scena Stufstock. Alaturi de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul si-a obisnuit de sapte ani publicul, anul acesta evenimentul va deveni mult mai complex si va sustine si alte forme de exprimare artistica: teatrul, filmul, fotografia, literatura, totul sub umbrela eco. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook