Horatiu Malaele a deschis Stufstock 2011

de Chaos Lore

Horatiu Malaele a deschis Stufstock 2011


Festivalul Stufstock si-a deschis anul acesta porile cu un recital extraordinar al marelui actor Horatiu Malaele, „Sunt un orb”. Spectatorii s-au inghesuit la terasa Corsarul din Vama Veche, multi dintre ei neavand loc in sala improvizata.

„Sunt un orb” s-a nascut din dorinta actorului de a impartasi cu publicul un ansamblu de poezii indragite de el din copilarie pana la maturitate, scrise de catre Nichita Stanescu, Teodor Paca, George Toparceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Tarnea, Geo Dumitrescu, Nazim Hicmet si Adrian Paunescu. Muzica este compusa de Enea Dabija, iar interventiile muzicale ii apartin Mihaelei Macelaru.

„De poetii pe care ii recit in acest spectacol ma leaga bucuria de a-i fi cunoscut, pe unii personal, pe altii din cartile bibliotecilor mele. Cu unii dintre ei am legat chiar si o prietenie, cum este Emil Brumaru. Si cu Nichita Stanescu am fost un bun prieten in copilaria mea teatrala si in maturitatea lui artistica.”, declara actorul. Un spectacol complex, cu mult umor si replici inteligente, un amalgam de sentimente si stari sufletesti, care surprinde de fiecare data.

Tot aseara curtea “La Frontiera” si-a ridicat bariera pentru Filmstock, cinefilii s-au bucurat de retrospectiva IIFF. Proiectiile “The Runaways”, “ Idioma impossibile”, “Street days”, “Blacks”,“Tom Atkin's blues” au tinut publicul in treaz pana la rasarit.

Pasionatii de fotografie au avut parte de workshopuri, lectii, vernisaj si practica cu tema "fotografie de noapte”.

Stufstock Rockarte continua seria evenimentelelor saptamana aceasta cu film, teatru, forografie si muzica.

Pe 26 si 27 august pe scena mare a festivalului vor urca Iris, Alternosfera, Byron, OCS, Travka, Niste Baieti, White Walls, East Roots, The dAdA, Blue Pulse, Up to Eleven si Krepuskul.

Pretul unui abonament pe toata perioada festivalului, 21-27 august, care asigura intrarea la teatru, film si muzica este de 90 de lei. De duminica pana miercuri intrarea la teatru si film este de 6 lei. Pretul unui bilet pentru ultimele doua zile ale festivalului este de 25 de lei/zi.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: