O noua zi de Stufstock in Vama Veche

de Buvnitz

O noua zi de Stufstock in Vama Veche


O noua zi de Stufstock a inceput ieri cu workshopul de fotografie . Tema centrala, “Car Photography”, a fost prezentata de Dan Beliu, un mare iubitor de masini, raliuri si evenimente auto.

Acesta i-a invatat pe cei prezeni pe terasa de la “Bibi Bistro” secretele unui fotograf de succes: cine publica imagini cu masini, ce fel de imagini se cer la un drive test sau la un story si cum se poate catiga o relatie perfecta fotograf-editor.

Atmosfera de la Rockschool s-a mentinut la cote inalte pentru toi iubitorii de muzica. Cei mai fericiti au fost elevii rock, fiind “Graduation Day”, ceea ce a insemnat o alianta profesori-elevi pentru noi concerte reusite. Distractia a continuat cu un workshop de tobe, chitara si bass spre incantarea publicului aflat pe terasa “Roata”, ceea ce a atras si mai multi“fani”. Numai bine, intrucat a avut loc o sesiune de lectii deschise cu publicul, unde orice curios, dornic de ceva nou, a putut invata tehnici de baza la instrumentul dorit, bucurandu-se de celebritate , macar pentru cateva minute. Seara a continuat cu proiectul celor de la Romano ButiQ. Veteranul muzicii electronice in Romania, Dj Vasile a incalzit atmosfera de la ”Roata” prin muzica lautareasca combinata cu ritmuri de drum`n`bass, dub i dubstep.

Cine a dorit teatru, teatru a primit. “Hai sa facem sex”, in regia lui Felix Crainicu, un specatcol dupa piesa lui Valentin Krasnogorov , a furat publicul din valurile marii si l-a asezat pe bancile de la “Corsarul”. Spectacolul ilustreaza intr-o maniera tragicomica societatea moderna, unde toti sunt egali, la lipsa de cultura, singurul subiect care intereseaza, carora tuturor le place si pe care toti il ineleg este SEXUL.

Am aflat cateva detalii din spatele showului –piesa nu este o traducere exacta a textului original, fiind o reinterpretare si readaptare, avand la baza ideile regizorului rus, ceea ce a condus, evident, la plata unor drepturi de autor.

Publicul din Vama, s-a putut considera norocos, deoarece a fost prima oara cand specatacolul s-a jucat in afara capitalei.

Seara a continuat cu o selectie de filme i scurt-metraje romanesti in curtea “La Frontiera”. Spectatorii, de asemenea, intr-un numar surprinzator de mare, au urmarit “Buna! Ce faci?” de Alexandru Maftei , “Dacia, dragostea mea”, “Short waves”-scurt metraje prezentate si la festivalul de la Cannes, Timishort, “Lele, am muzica in sange”-proiect Romano ButiQ.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: