Stufstock 2011 a ajuns la a patra zi

de Buvnitz

Stufstock 2011 a ajuns la a patra zi


A patra zi de Stufstock in Vama Veche a insemnat si ultima zi de Rockschool. Vedetele rock ale acestor zile s-au putut bucura inca o data de “Graduation Day”, ceea ce a insemnat muzica buna pentru toti vamaiotii de la “Roata”.

Au urmat apoi leciile de chitara, tobe si bass pentru doritori de toate varstele, de la cei mici la cei mai invarsta. Dupa Workshop-ul de instrumente, publicul a fost rasfaat cu o serie de concerte ale trupelor Rockschool, impreuna cu un jam session.

La ora 20:30, marea a ramas fara adepi, locurile de la terasa “Corsarul” umplandu-se pentru a se viziona piesa de teatru “Monoloagele vecinului”, regie si interpretare Laureniu Banescu. Acesta a reusit sa creeze o atmosfera deosebita, lejera, in cadrul intim in care eram cu toii bine veniti. Cu o sonorizare ideala , si cu talenul lui Laurentiu, piesa a demonstat ca este mai mult decat o parafraza la bine cunoscuta piesa “ Monoloagele vaginului”, incepand cu un monolog adresat foarte lejer, interpretand diferite tipuri de oameni, si jucand, in final, propriul rol. Cert e ca a reusit sa transmita un mesaj profund intr-o maniera extrem de comica.

In aceeasi noapte, incepand cu ora 22:00, doritorii de filme de calitate s-au strans in curtea de la “Frontiera”. Seara a fost deschisa cu avanpremiera filmul “Visul lui Adalbert”, primul lungmetraj al regizorului Gabriel Achim.

Lungmetrajul a fost marele catigator al premiului Baltic Event Best Project Award - la piata de proiecte a Festivalului de Film Black Nights de la Tallinn (Estonia), desfasurat in 2009. Proiectul a mai fost prezentat la Connecting Cottbus 2008, Crossroads Salonic 2009 si la atelierul de la Angers (Franta), prezidat de actrita Jeanne Moreau.

Aceasta a fost incalzirea pentru adevaratul eveniment al serii: Clasic Horror Movie, unde am vazut prima ecranizare a filmului “Dracula” din 1931 al regizoruluiTod Browing, “Dementia” de Francis Ford Coppola, “The last man on the earth”, “The house on hunted hill” i “Night of the living dead”. Proieciile au tinut publicul treaz pana spre rasarit.

Despre workshopul de fotografie putem spune ca lectorul, Catalin Savulescu ne-a dezvaluit secretele unei fotografii care “vinde”, tema principala fiind “Fotografia de produs”. Pasionaii de arta fotografica au fost rasfatati cu cele mai bune echipamente , indicaii si explicatii de la cei mai buni lectori.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: