Stufstock: 'Ne-am selectat publicul', au declarat organizatorii

de twilight red

Stufstock: 'Ne-am selectat publicul', au declarat organizatorii


Dupa o saptamana de muzica, fotografie, film, teatru, ateliere mestesugaresti, editia 2011 a Festivalului Stufstock din Vama Veche se incheie in aceasta seara cu o petrecere in stil balcanic.

Vineri si sambata, concertele rock de pe plaja au adunat 4.000 de fani, un sfert fata de anii trecuti, anunta Adevarul.ro

Sub genericul Rokarte, in statiunea nonconformistilor si-au gasit locul si teatrul, si filmul, si mestesugarii romi care au lucrat langa plaja in argint, lemn, nuiele de rachita i fier. „A prins bine la public sectiunea de teatru, cunoscutul actor Horatiu Malaele a adunat pe o scena improvizata sute de spectatori. De asemenea, scoala de muzica deschisa tuturor celor care au dorit sa cante la instrumente a atras de la copii pana la vamaioti trecuti de 50 de ani“, a declarat Oana Rednic, responsabil media al evenimentului.

Insa cele mai asteptate au fost concertele rock de pe plaja, la care accesul s-a facut numai pe baza de bilet. „Ne-am selectat publicul“, a declarat Oana Rednic.

„Cine vrea sa vada muzica de calitate trebuie sa cumpere un bilet. Au fost 25 de trupe pe care nu le poti vedea si auzi oriunde“, adauga aceasta.

Vineri seara, pe scena mare de pe plaja din Vama, inghesuita intre apa marii si multitudinea de terase de pe faleza, au cantat Up to Eleven, Krepuskul, White Walls, Trooper, Altar, Travka, Negura Bunget.

Sambata noapte, au putut fi ascultati castigatorii sectiunii Newcomers, selectati din 12 trupe tinere care doresc sa se afirme pe piata muzicala. Este vorba despre Skullp, din Cluj (thrash, groove, hardcore), Manfellow, din Bucuresti (alternative,pop) si Chiroptera, din Timisoara (hardrock,simfonic metal).

O surpriza a serii a fost trupa East Roots, din Bucuresti, care canta un amestec de reggae, dub, ska. La randul lor, la editia 2010 a Festivalului Stufstock au castigat la sectiunea Newcomers. „Vama pentru noi inseamna muzica, libertate, un public care stie sa aprecieze si tendintele noi cu care incercam sa ne impunem“, a declarat liderul trupei, Bogdan Filipescu.

Aseara, au mai urcat pe scena Blue Pulse, Byron, Alternosfera, OCS, Niste Baieti, iar Iris a incins atmosfera in Vama pana in jurul orei 3 dimineata.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: