Biografie Suffocation



Suffocation

Genuri muzicale:
BrutalDeathTechnical

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  CADAVRUL

Trupa americana de death metal Suffocation s-a infiintat in 1990 in Long Island, New York.
Suffocation au infiintat un subgen al stilului metal, denumit ca brutal death metal. Alaturi de formatii ca Immolation, Mortician si Incantation, Suffocation sunt considerati ca facand parte din valul de New York death metal.
Formatia a iesit in evidenta si prin faptul ca are in componenta doi muzicieni afro-americani, bateristul Mike Smith si chitaristul Terrance Hobbs, un lucru mai putin intalnit pe scena metalului extrem.
Albumul de debut se intituleaza Effigy of the Forgotten si apare in 1991.
In 2004, trupa se reuneste pentru a inregistra Souls to Deny, in componenta formatiei revenind Mike Smith, bateristul original Suffocation. Pentru promovarea acestui album, Suffocation intreprind un turneu mondial. Dupa mai bine de 200 de concerte live, formatia lanseaza primul material live, intitulat Close Of A Chapter: Live In Quebec City.
In 2006 apare albumul self-titled, la casa de discuri Relapse Records. Un an mai tarziu, trupa apare intr-o reclama pentru The History Channel.
Suffocation s-au despartit in iunie 2007 de casa de discuri Relapse Records si cauta in prezent un nou label.

Stil: brutal death metal

Componenta:
Frank Mullen - voce
Terrance Hobbs - chitara
Guy Marchais - chitara
Derek Boyer - bass
Mike Smith - baterie

Discografie:

Reincremation (1990)
Human Waste (1991)
Effigy of the Forgotten (1991)
Breeding the Spawn (1993)
Live Death (1994)
Pierced from Within (1995)
Despise the Sun (1998)
Souls to Deny (2004)
Live in Quebec - The Close of a Chapter (2005)
Suffocation (2006)
SUFFOCATION
www.suffocation.us
www.myspace.com/suffocation


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook