Biografie Suicidal Tendencies



Suicidal Tendencies

Genuri muzicale:
ThrashCrossoverHardcorePunk

Trupe similare:
Metallica  Sepultura  Truda  Slayer  Pantera  Megadeth  Green Day

Suicidal Tendencies este o trupa americana de crossover, formata in 1981 in California. Cunoscuti drept fondatorii skate punk, formatia a imprumutat elemente de heavy metal,thrash, funk si hip hop. Compozitorul Mike Muir a ramas singurul membru constant.
In ciuda faptului ca Suicidal Tendencies nu au avut un succes comercial, majoritatea trupelor din ziua de azi ii considera drept prima trupa care a imbinat stilul hardcore punk cu metal. Rezultatul poarta numele de crossover thrash. Singurele doua ambume care au castigat discul de aur, sunt Controlled by Hatred/Feel Like Shit..Deja Vu si Lights...Camera...Revolution!.
In 2004, au existat zvonuri despre lansarea unui nou album. Momentan, trupa inca lucreaza la acest material. Responsabil de productie este Paul Northfield, artist care s-a ocupat si de Dream Theater, Queensryche si Rush.
Piesa Institutionalized este prezenta pe coloana sonora a jocului Guitar Hero II, drept una din cele mai grele piese din joc.

Stil: hardcore punk/thrash metal/crossover thrash/funk metal

Componenta:
Mike Muir - voce
Mike Clark - chitara
Dean Pleasents - chitara
Josh Paul - bas
Ron Brunner, Jr. - tobe

Discografie:
Suicidal Tendencies (1983)
Join the Army (1987)
How Will I Laugh Tommorow When I Can't Even Smile Today (1988)
Controlled by Hatred/Feel Like Shit...Deja Vu (1989)
Lights...Camera...Revolution! (1990)
The Art of Rebellion (1992)
Still Cyco After All These Years (1993)
Sucidal For Life (1994)
Six the Hard Way (1998)
Freedumb (1999)
Free Your Soul and Save My Mind (2000)
Untitled new studio album (2007)
SUICIDAL TENDENCIES
www.suicidaltendencies.com
www.myspace.com/suicidaltendencies


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook