Suicide Silence - No Time To Bleed

de Buvnitz

Suicide Silence - No Time To Bleed

No Time To Bleed se numara pe lista mea de 'must have' pe 2009, Suicide Silence fiind printre putinele trupe ale noului val american care chiar au reusit sa-mi spuna ceva si aparent la fel au simtit si alti ascultatori drept dovada ca The Cleansing, albumul de debut, s-a clasat pe lista celor mai de succes materiale din istoria Century Media.

Din pacate succesul s-a impregnat pe imaginea Suicide Silence devenind rapid o masina de facut bani (e destul sa intri pe myspace unde ai tot felul de oferte), pretul produselor crescand rapid, iar merchandise cu ei gasesti acum cam la fiecare festival, chiar si in Europa care ramane totusi un teritoriu virgin pentru americani.


Ma asteptam ca No Time To Bleed sa fie ceva diferit insa in acelasi timp ma bucur ca Suicide Silence nu s-au departat chiar atat de mult de drumul pe care au pornit. Daca pe The Cleansing productia era de-a dreptul zgomotoasa si dupa auditii repetate chiar te trezeai cu dureri de cap, de aceasta data Suicide Silence au apelat la producatorul Machine (Lamb Of God, Clutch, Every Time I Die) care le-a oferit un sound mult mai curat, inteligibil, peste care blasturile se suprapun de minune fara a oferi acel sound haotic.

Muzical Suicide Silence au devenit mai maturi, indepartandu-se oarecum de pasajele brutale, de aceasta data cu o structura bazata mai mult pe echilibru decat viteza. Sigur nu lipsesc partile pe care le-am auzit pe Unanswered sau Bludgeoned to Death, insa piese ca Wake Up sau Smoke fac legatura intre viteza si logica in compozitie.

Mai mult balans inseamna automat si mai multa variatie pe chitara asa ca No Time To Bleed ofera parti mult mai interesante ca auditie. Vocea lui Mitch Luker nu sufera schimbari, ceea ce ati auzit pe The Cleansing veti gasi si pe acest disc, cu o intensitate la fel de mare.

Surprinzator, Suicide Silence chiar au reusit sa evolueze pe acest disc, departandu-se de traditionalul deathcore american fiind mai degraba un album de metal pur, totusi destinat ascultatorilor pentru care Job For A Cowboy sau Whitechapel chiar le spun ceva.

Gizas

Nota: 9/10

Tracklist:

Wake Up
Lifted
Smoke
Something Invisible
No Time To Bleed
Suffer
…And Then She Bled
Wasted
Your Creations
Genocide
Disengage
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: