Biografie SUMMONINGSUMMONING

Genuri muzicale:
BlackAmbiental

Trupe similare:
Negura Bunget  Cradle of Filth  Venom  Dimmu Borgir  Behemoth  Immortal  Marduk

Trupa austriaca de atmospheric black metal Summoning s-a format in anul 1993 in Viena. Stilul formatiei este denumit si Tolkien Metal, deoarece majoritatea versurilor de pe albumele Summoning fac referire la lumea fantastica a lui Tolkien, Middle-earth. Exceptie face albumul Stronghold (1999).
Cei trei componenti care au infiintat trupa au fost Silenius (Michael Gregor), Protector (Richard Lederer) si Trifixion (Alexander Trondl).
Primele materiale Summoning sunt doua demo-uri, Upon the Viking's Stallion si Anno Mortiri Domini, urmate de un split cu trupa austriaca Pazuzu. Silenius isi inregistreaza vocea si pentru albumele Abigor, pana in 1999.
Albumul de debut Summoning se intituleaza Lugburz si apare in 1995, stilul sau fiind black metal traditional, destul de diferit de viitoarele materiale ale austriecilor.
In acelasi an apare Minas Morgul, cel de-al doilea album de studio. Acesta este realizat fara Trifixion, care parasise trupa. Stilul de pe Minas Morgul este epic si atmosferic, folosing chitara pentru a crea backgroundul si evidentiind clapele.
EP-ul Nightshade Forests aapre in 1997, dupa care trupa isi inceteaza activitatea timp de doi ani. In 1999 se intorc cu Stronghold, care, desi pastreaza stilul Summoning, are parti mai evidente de chitara.
Let Mortal Heroes Sing Your Fame apare in 2001. Albumul este o combinatie intre stilul mai vechi al trupei, si cel nou.
In 2006 apare Oath Bound. Piesa Mirdautas Vras este scrisa in limba fictiva vorbita in Mordor, infiintata de Sauron pentru cei care ii slujesc pe taramul intunecat.

Stil: black metal/symphonic metal

Componenta:
Protector - voce, chitara, clape
Silenius - bass, voce, clape

Discografie:
Lugburz (1995)
Minas Morgul (1995)
Dol Guldur (1996)
Stronghold (1999)
Let Mortal Heroes Sing Your Fame (2001)
Oath Bound (2006)

SUMMONING
www.summoning.info
www.myspace.com/upthehammers