Biografie Symphony X



Symphony X

Genuri muzicale:
PowerProgressive

Trupe similare:
Nightwish  Pink Floyd  Manowar  Muse  Epica  Children Of Bodom  30 Seconds to Mars

Trupa americana de progressive metal Symphony X a luat fiinta in 1994 in New Jersey. Fondatorul trupei este chitaristul Michael James Romeo.
Albumele The Divine Wings of Tragedy din 1997 si The New Mythology Suite din 2000 sunt considerate reprezentative pentru genul progressive metal, aducandu-le celor de la Symphony X comparatii cu Dream Theater si Fates Warning.
Pe langa progressive metal, Symphony X includ elemente specifice power metalului si metalului simfonic in compozitiile lor.
Albumul de debut, self-titled, apare in 1994, urmat de The Damnation Game in 1995. Solistul Rod Tyler paraseste trupa si este inlocuit de Russell Allen.
The Divine Wings of Tragedy, aparut in 1997, ii face cunoscuti pe Symphony X in cercurile de muzica metal.
In 1998 apare Twilight in Olympus, urmat de multe aparitii live ale formatiei. In acelasi an apare si o prima compilatie, Prelude to the Millennium.
Cel de-al cincilea album, V: The New Mythology Suite, apare in 2000. Este primul album-concept al formatiei. Contine piese celebre cum sunt Communion and the Oracle, Egypt, Rediscovery.
In 2002 apare The Odyssey. Una dintre piese este inspirata de o scurta nuvela a lui Edgar Allan Poe, The Pit and the Pendulum.
In anul 2007, Symphony X scot albumul Paradise Lost, inspirat de poemul cu acelasi nume al lui John Milton. Trupa considera ca acest album are o atmosfera mai intunecata fata de materialele precedente, desi stilul muzical nu a suferit schimbari majore.

Stil: progressive metal

Componenta:
Russell Allen - voce
Michael Romeo - chitara
Michael Pinnella - clape
Michael Lepond - bass
Jason Rullo - tobe

Discografie:
Symphony X (1994)
The Damnation Game (1995)
The Divine Wings of Tragedy (1997)
Twilight in Olympus (1998)
Prelude to the Millennium (1999)
V: The New Mythology Suite (2000)
Live on the Edge of Forever (2001)
The Odyssey (2002)
Paradise Lost (2007)
SYMPHONY X
www.symphonyx.com
www.myspace.com/officialsymphonyx


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook