Biografie TAAKETAAKE

Genuri muzicale:
VikingBlack

Trupe similare:
Negura Bunget  Cradle of Filth  Venom  Dimmu Borgir  Behemoth  Immortal  Marduk

Taake este o trupa norvegiana formata de Ulvhedin Host, in 1993. Prima versiune a trupei s-a intitulat Thule. Formatia a scos 2 demo-uri in 1993 si 1994. In 1995 a aparut si numele Taake, un derivat al cuvantului take (ceata).
In 1999, a aparut primul album, intitulat Nattesid Ser Porten Vid, lansat sub egida Wounded Love Records. Discul a fost produs de Host, in colaborare cu Tundra (pe partile de bas si tobe). Nattesid este prima parte din trilogia creata de Host.
Partea a doua, Over Bjorgvin Graater Himmerick, a fost lansata in 2002. Tema albumului este moartea. Pe acest album, Host a folosit o trupa. Mai exact, C. Corax, Keridwen si Mutt.
Ultima parte a trilogiei a fost lansata de Dark Essence Records, in 2005. Intitulata Dodskvad, discul a reprezentat o schimbare de stil. In luna martie, 2007, in cadrul unui concert in Germania Host a aparut pe scena cu o svastica uriasa, pictata pe piept. Consecintele au fost grave, iar Taake a fost interzis in Germania.
In 2006, activitatea trupei a stagnat, datorita faptului ca Host a fost retinut in inchisoare, pentru asalt violent. Nici pana astazi nu se stie motivul clar pentru care acesta a fost incarcerat.

Stil: black metal/viking metal

Componenta:
Hos (Ragnarock) - chitara/voce
Lava (Aeternus) - bas/voce
Mord (Helheim) - tobe


Discografie:
Nattesid Ser Porten Vid (1999)
Over Bjorgvin Grater Himmerik (2002)
Dodskvad (2005)
TAAKE
www.taake.theblacksun.org