Trupa Taking Back August a lansat piesa "Anotimp"

de Cristi Nedelcu

Trupa Taking Back August a lansat piesa


Trupa Taking Back August a lansat piesa „Anotimp”, primul material discografic scris in limba romana. „Anotimp” marcheaza concretizarea primei lor colaborari, o piesa gandita alaturi de Catalin Chelemen, solistul trupei Coma, a carui sensibilitate aparte a completat puzzle-ul unui featuring inedit, total imprevizibil si a conturat o posibila noua directie artistica, o directie ce sparge paradigma cu care ne-au obisnuit cei de la Taking Back August.

Iata cum interpreteaza Alex Precup, solistul trupei, mesajul piesei:

„Despre Anotimp se poate spune ca este o poveste de dragoste in patru acte. Tematica, anume trecerea timpului, se revarsa in framantarile eului, care isi rememoreaza trecutul de-a lungul celor patru anotimpuri, fiecare generand o incarcatura emotionala distincta.

Melodia debuteaza cu o imagine vizuala ce plaseaza protagonistul intr-un timp ideal, fiind sedus de iluzia unei veri eterne, dar care se mistuie brusc, facand loc unei toamne nostalgice, un anotimp ce inunda sufletul cu ploaie si vant. Toamna este urmata de sfarsitul rece iminent al unei ierni albe monocromatice ce presara regret si angoasa, anuland posibilitatea reconcilierii.

Frica de iubire isi are originea in nenumaratele incercari soldate cu esecuri, acestea conducand la suprimarea dorintei de a ne iubi. Tema presiunii sociale de a izbuti prin orice mijloace, chiar si cu pretul pierderii sinelui, este reluata si in cea de-a doua strofa a piesei: Ne-am pierdut de dans, Azi si-un sunet doar in plus e mult, reliefand nevoia de a ramane sinceri fata de noi insine si de a nu ne trada identitatea.

Nisipul din clepsidra care sta ascuns, orele inghetate in trecut - eul este captiv intr-o poveste fara de sfarsit. Intr-un final, dupa constientizarea faptului ca timpul nu sta in loc, sinele pare resemnat cu gandul ca trebuie sa traiasca cu acest regret, implorand darul uitarii, dar acesta nu este acordat, piesa incheindu-se printr-o antiteza Vise pierdute in lanuri de foc/Ochii de gheata iar sufletul, mort.”

Lumini si umbre, viata si moarte, conceptul de Alpha & Omega va fi abordat de-a lungul intregului album „Chrysalis”, care va fi lansat in premiera pe 8 februarie in Club Expirat din Bucuresti iar pe 29 februarie in format oficial pe toate platformele de streaming. Pe scena, alaturi de ei, vor urca Valak si June Turns Black.

Ascultati noua piesa mai jos.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: