Biografie The 69 Eyes



The 69 Eyes

Genuri muzicale:
GothicGlam

Trupe similare:
Nightwish  Marilyn Manson  Guns N Roses  Tarja Turunen  Bon Jovi  Evanescence  Epica

Formatia finlandeza de glam/horror metal/gothic rock The 69 Eyes s-a infiintat in 1989 in Helsinki.
Stilul initial al trupei a fost descris ca garage rock, ulterior evoluand spre gothic rock si mai apoi spre gothic/glam metal.
Albumul de debut intitulat "Bump 'n' Grind" este lansat exclusiv in Finlanda in 1992, urmat trei ani mai tarziu de "Savage Garden" iar in 1997 de "Wrap Your Troubles in Dreams".
Succesul international al trupei vine de abia cu albumul "Wasting the Dawn", aparut in 1999, care defineste imaginea gothic rock pe care o promoveaza trupa. Single-ul self-titled de pe acest material este un tribut adus lui Jim Morrison, unul dintre idolii solistului Jyrki 69.
In anul 2000, The 69 Eyes lanseaza single-ul Gothic Girl, care sta cateva saptamani in primele zece pozitii ale topului national finlandez. In acelasi an apare si albumul "Blessed Be".
Unul dintre cele mai reprezentative materiale ale finlandezilor este considerat albumul "Paris Kills", care in 2002 primeste si discul de aur pentru numarul de vanzari.
Al saptelea album, "Devils", este lansat in anul 2004 la celebra casa de discuri Virgin/EMI. Videoclipul piesei "Lost Boys" este filmat de vedeta MTV Bam Margera.
"Angels", cel mai recent material de studio al finlandezilor, se vrea o continuare la "Devils". In ciuda unor critici negative primite, numarul inregistrat la vanzari confirma o noua reusita a trupei. The 69 Eyes au lansat doua single-uri de pe "Angels", "Perfect Skin" si "Never Say Die", pentru care au filmat si videoclipuri.


Stil: gothic/glam/horror metal


Componenta:
Jyrki 69 - voce
Timo-Timo - chitara
Bazie - chitara
Jussi 69 - baterie
Archzie - bass


Discografie:
Bump 'n' Grind (1992)
Motor City Resurrection (1994)
Savage Garden (1995)
Wrap Your Troubles in Dreams (1997)
Wasting the Dawn (1999)
Blessed Be (2000)
Paris Kills (2002)
Framed in Blood - The Very Blessed of the 69 Eyes (2003)
Devils (2004)
Angels (2007)

THE 69 EYES
www.69eyes.com
www.myspace.com/theofficial69eyes


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook