The Acacia Strain - Death Is The Only Mortal (cronica de album)

de Buvnitz

The Acacia Strain - Death Is The Only Mortal (cronica de album)


The Acacia Strain au fost intotdeauna o trupa atipica in scena deathcore, evitand acele momente 'catchy' si in acelasi timp redefinind constant linia muzicala, nu de putine ori spre nemultumirea fanilor primelor discuri.

The Acacia Strain a fost mai degraba o alternativa la toate aceste elemente suprasaturate, o stare redefinita odata cu fiecare album lansat, cele din urma trasand chiar semne de intrebare legate de directia muzicala/lirica a acestei formatii.

Death Is The Only Mortal continua acest tipar si redefineste ce a fost construit cu precedentul disc, Wormwood.

Discul este construit pe o tema comuna, mid-tempo, expusa la maximum pe durata intregului album. Nu tehnica loveste ci pur si simplu balansul, forta compozitiilor. Ritmul devine - nu de putine ori - hipnotic, acele idei preconcepute legate de termenul deathcore dispar rapid, Death Is The Only Mortal fiind mai degraba un album sumbru cu o tema lirica pe masura..religie, perspective ale mortii, natura umana.

Diferenta fata de Wormwood este mai degraba continutul, modul in care este prezentat. Interesant modul in care muzica nu instiga deloc la 'traditii' specifice genului ci pur si simplu indeamna la elemente de ambient.

Nu stiu daca Death Is The Only Mortal implineste standardele genului deathcore, cert e ca avem de audiat un album a carui atmosfera coplesitoare intrece de departe discuri metal compuse in aceeasi tema.


xx
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook