Handsome Furs, The Amsterdam si Semiosis concerteaza astazi in Club Control

de Buvnitz

Handsome Furs, The Amsterdam si Semiosis concerteaza astazi in Club Control

Trupa canadiana Handsome Furs revine la Bucuresti pe 16 octombrie, cu un concert in clubul Control, o noua initiativa din seria Indie Nights Live, conceputa de OneDay. Alaturi de Handsome Furs vor mai concerta trupele bucurestene The Amsterdams si Semiosis.

Handsome Furs este un duo electro-rock format in 2005 la Montreal de frontman-ul Wolf Parade, Dan Boeckner (voce, chitara, drum machine) si sotia sa, Alexei Perry (synth, drum machine). Trupa are la activ doua albume – Plague Park (2007) si Face Control (2009) – lansate de prestigioasa casa de discuri Sub Pop (Nirvana, CSS, Fleet Foxes).

Handsome Furs au la baza o etica nomada, calatoriile fiind atat izvorul de inspiratie pentru muzica lor, cat si scena perfecta pentru show-uri. Lansat in martie anul acesta, albumul Face Control oglindeste experientele avute de trupa in recentul turneu est-european, cu precadere in Rusia. In mai 2009, turneul Handsome Furs a inclus si Bucurestiul, despre care cei doi canadieni au impresii foarte placute.

“Tocmai am petrecut o saptamana la Bucuresti – se intampla atatea acolo, e incredibil. Este un oras cu totul neobisnuit, poate cel mai aglomerat din Europa, iar oamenii de acolo au foarte multa vointa, vor sa faca multe cu foarte putin, si asta ma inspira. In timpul sederii noastre acolo, am cunoscut multi artisti si muzicieni care aveau proiecte foarte interesante. Asta mi-a deschis ochii si m-a facut sa apreciez fiecare moment petrecut acolo. Bucurestiul are o atmosfera eclectica si interesanta si abia astept sa ma intorc acolo”, marturiseste Dan Boeckner intr-un interviu acordat revistei americane L.A. Record, in luna iunie.

www.myspace.com/handsomefurs

The Amsterdams (power pop, Bucuresti) s-au format in 2007 si au debutat discografic in 2008, cu EP-ul Automatic. In mai 2009, a aparut albumul Adolessons, care include piese cunoscute publicului precum Taking Care Of Anna, Fireworks, sau primul extras pe single Chased By The Housewives, piesa pentru care s-a filmat si un videoclip. In aceasta toamna, trupa a sustinut doua concerte in Olanda, la Amsterdam si Utrecht, in cadrul seriei de evenimente bilunare The Blog Parties, care aduc in fata publicului trupe tinere din sfera indie. In prezent, The Amsterdams pregatesc piese noi si o sesiune de inregistrari in octombrie.

www.myspace.com/theamsterdams

Semiosis este un duo post-rock din Craiova, format din doi tineri de numai 20 de ani – Alex Seidiu si Serban Ilicevici. Desi canta impreuna de putin timp, cei doi au deja la activ un album – Pictural – lansat in martie 2009 de net-label-ul Asiluum, de pe site-ul caruia poate fi descarcat gratuit.

http://www.myspace.com/semiosisband


OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical independent din Romania, un proiect independent si autofinantat de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie. Proiectul s-a dezvoltat pana acum in doua directii: online, printr-un spatiu de upload (concept asemanator MySpace) unde sunt prezente astazi peste 70 de trupe romanesti, si prin realizarea compilatiei OneDay Mix, ajunsa anul acesta la a doua editie – o colectie de piese semnate de trupe nou-venite pe piata romaneasca, disponibila spre download gratuit pe site, si offline prin organizarea si promovarea de concerte live cu trupe autohtone si straine.

www.oneday.ro


Evenimentul incepe la ora 22:00.
Pretul unui bilet este 35 RON. Biletele se achizitioneaza in seara evenimentului, la intrarea in club.

Poze PozeMH -Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook