Biografie The Cure



The Cure

Genuri muzicale:
AlternativeGothicPost punk

Trupe similare:
Nightwish  Linkin Park  Vita de Vie  Tarja Turunen  Evanescence  Korn  Coma

The Cure este o trupa britanica de rock, ce s-a format in Crawley, Sussex, 1976.

Este generic considerata ca reprezentand pionieratul in scena anilor '80 a rockului alternativ britanic.

Trupa a trecut prin mai multe schimbari de componenta, avandu-l pe vocalistul, chitaristul si principalul compozitor Robert Smith - cunoscut pentru legendarul sau look si versuri frecvent introspective si depresive - drept singurul membru constant al trupei.

Stil: alternative/gothic

Componenta:

Robert Smith voce, chitara, clape
Simon Gallup bass, clape
Porl Thompson chitara, clape
Jason Cooper baterie

Discografie:

Boys Don't Cry (1979)
Three Imaginary Boys (1979)
Seventeen Seconds (1980)
Faith (1981)
Pornography (1982)
The Top (1984)
The Head on the Door (1985)
Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me (1987)
Disintegration (1989)
Wish (1992)
Wild Mood Swings (1996)
Bloodflowers (2000)
The Cure (2004)
4:13 Dream (2008)

THE CURE

www.thecure.com
www.myspace.com/thecure


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook