The Gathering - The West Pole

de Buvnitz

The Gathering - The West Pole

Daca cineva avea impresia ca sfarsitul The Gathering a insemnat despartirea de Anneke, atunci The West Pole cu siguranta va elimina aceasta ipoteza. De fapt ce se intampla in 2009 este un nou inceput, extrem de promitator in materie de compozitii cat si voce.

Silje Wergeland (vocea trupei Octavia Sperati) o inlocuieste cu succes pe van Giersbergen fara a imita tonalitatea specifica The Gathering, ci dimpotriva oferind publicului un nou concept.


Daca Silje o va depasi pe Anneke in activitatea discografica ramane de vazut, cert e ca live va fi cu siguranta o experienta interesanta. Iar la capitolul compozitie, The West Pole este probabil unul din cele mai bune albume din discografia The Gathering. Practic avem sound-ul de pe Nightime Birds combinat cu 'noul' stil pe care l-am auzit pe Home, toate acestea imbracate intr-un aer un pic mai agresiv daca se poate spune, cel putin comparativ cu Souvenirs sau precedentul Home.

Nicidecum metal insa mult mai alert, The West Pole captiveaza prin aceeasi melancolie specifica The Gathering insa folosind o noua abordare probabil impusa si de noua prezenta feminina. Vorbim de un album foarte complet, ce variaza de la piese 'alerte' (aici vorbind chiar de primele compozitii), trecand usor la perioada Home, insa parca evitand acel sound usor minimalist. Sigur, nu avem de ce sa o uitam pe Anneke van Giersbergen, insa in acelasi timp trebuie sa recunoastem ca Silje este cea mai buna varianta pentru ce inseamna The Gathering in acest moment.

Nota: 9,5/10

Tracklist:

When Trust Becomes Sound
Treasure
All You Are
The West Pole
No Bird Call
Capital of Nowhere
You Promised Me a Symphony
Pale Traces
No One Spoke
Constant RunDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook