The Mars Volta lanseaza albumul Nocturniquet

de Chaos Lore

The Mars Volta lanseaza albumul Nocturniquet


The Mars Volta se pregatesc pentru o revenire spectaculoasa cu cel de-al saselea album, 'Noctourniquet'. Materialul se va lansa pe 27 martie.

Data coincide cu alte lasari importante din partea formatiilor Shinedown, The Used, Janus, Hurt, The Veer Union si 12 Stones.

Desi albumul are in spate aceeasi echipa de productie, el exploreaza teritorii muzicale ne mai atinse de trupa in cei 20 de ani de cariera. Spectrul de texturi muzicale si emotionale creat de catre Rodriguez-Lopez variaza de la exploziva piesa de deschidere 'The Whip Hand' la amenintatoarea si tensionata 'The Malkin Jewel'. Materialul este punctat pe intreaga sa lungime de melodii hipnotice si pasaje electro-ambientale, un foarte bun exemplu fiind piesa 'In Absentia'. Diversitatea curajoasa a albumului impreuna cu maiestria producatorului fac din acest material The Mars Volta una dintre cele mai asteptate lansari ale anului.

Ca si in cazul materialelor anterioare, versurile albumului marcheaza calatoria unui protagonist bine definit, inspirata de elemente disparate ce includ povestea rockerilor britanici din anii 80, 'The Godfathers', personajul negativ din Superman, Solomon Grundy, si mitul grecesc al lui Hyacinthus.


Chitaristul Omar Rodriguez-Lopez crede ca acest album marcheaza sfarsitul unei ere in ce priveste modul de compozitie al trupei. 'Vreau sa colaborez mai mult. Timp de 10 ani am fost un dictator in aceasta trupa iar acum vreau democratie.' a declarat muzicianul.

Tracklist-ul albumului este:

01. ‘The Whip Hand’
02. ‘Aegis’
03. ‘Dyslexicon’
04. ‘Empty Vessels Make The Loudest Sound’
05. ‘The Malkin Jewel’
06. ‘Lapochka’
07. ‘In Absentia’
08. ‘Imago’
09. ‘Molochwalker’
10. ‘Trinkets Pale Of Moon’
11. ‘Vedamalady’
12. ‘Noctourniquet’
13. ‘Zed And Two Naughts’


Trupa The Mars Volta este cunoscuta pentru materialele sale de referinta, cum sunt premiatele 'De-Loused In The Comatorium' si 'Frances The Mute'. Piesa 'Wax Simulacra' de pe albumul din 2008, 'The Bedlam In Goliath', a fost premiata cu un Grammy pentru Best Hard Rock Performance.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook