Biografie The PoliceThe Police

Genuri muzicale:

Trupe similare:

The Police este o trupa rock compusa din basistul si cantaretul Sting (Gordon Summer), chitaristul Andy Summers si tobarul Stewart Copeland. Trupa a devenit extrem de populara la inceputul anilor 80, prin stilul muzical influentat de jazz, reggae si punk. Albumul Synchronicity a ajuns pe primul loc in SUA si Marea Britanie. In America a castigat 8 discuri de platina. Formatia s-a despartit la mijlocul anilor 80, insa s-au reunit la inceputul lui 2007, pentru a sustine un turneu international intitulat The Police Reuniun Tour.
Membrul fondator al trupei este Steward Copeland. Dupa destramarea formatiei Curved Air, Copeland a decis sa formeze un nou proiect. In 1977, Sting, Henry Padovani si Copeland, au sustinut prima repetitie impreuna. Tot in acelasi an a fost inregistrat si primul single intitulat Fall Out/Nothing Achieving. A urmat un turneu alaturi de Cherry Vanilla si Wayne County & the Electric Chairs.
Cei 3 au decis ca este timpul pentru un nou membru, asa ca l-au adus in trupa pe Andy Summers (Strontium 90). Datorita faptului ca Padovani nu era un muzician extraordinar, trupa a decis sa il concedieze. Summers a preluat rolul de chitarist solo. Astfel, trupa a ajuns din nou la formula de trio.
The Police impreuna cu The Clash, sunt printre primele trupe de mainstream care au adoptat influente reggae. Primul album, Outlandos d'Amour, a fost produs din bugetul propiu. Ulterior, The Police a semnat un contract cu A&M Records. Discul a fost re-lansat un an mai tarziu, cu ajutorul casei de discuri. A urmat un turneu in USA si Marea Britanie. Succesul albumul le-a oferit celor de la The Police, un concert in faimosul club CBGB din New York.
In octombrie 1979, trupa a lansat al doilea album Reggatta de Blanc, un succes major pe plan international. Discul a propulsat piesele Message In A Bottle si Walkin on the Moon, pe primele locuri in topurile de pe mapamond. In martie 1980, The Police au sustinut primul turneu international de proportii. Au cantat in tari precum, Mexic, India si Egipt. Datorita presiunilor venite din partea casei de discuri, formatia a trebuit sa inregistreze un nou album, imediat dupa incheierea turneului mondial. Zenyatta Mondatta a propulsat piesele Don't Stand So Close to Me si De Do Do Do, De Da Da Da.
La acea vreme, Sting a capatat statulul de star international, stabilindu-si o cariera separata de activitatea sa in cadrul trupei. Odata cu faima sa, relatia dintre artist si Stewart Copeland a inceput sa se destrame. Al patrulea album, Ghost in the Machine, produs de Hugh Padgham, a fost lansat in 1981. Albumul contine hiturile Every Little Thing She Does Is Magic, Invisible Sun si Spirits in the Material World. In 1983, The Police au lansat ultimul album, Synchronicity. Piesele notabile sunt Every Breath You Take, Wrapped Around Your Finger, King of Pain si Synchronicity II. Albumul a ajuns pe primul loc in Marea Britanie si SUA. A fost nominalizat pentru categoria albumul anului, insa a pierdut in fata lui Thriller, semnat de Michael Jackson.
Totusi, Every Breath You Take a castigat titlul pentru cea mai buna piesa a anului. In ciuda faptului ca nu a existat niciodata o despartire oficiala, fiecare membru al trupei a urmat o cariera solo. La inceputul lui 2007, trupa a anuntat ca se va reuni pentru un turneu ce va marca 30 de ani de existenta. Primul concert al trupei a fost in cadrul premiilor Grammy de pe 11 februarie in care trupa a declarat: "We are the Police and we are back!". Primul concert din cadrul turneului, a fost sustinut in Vancouver, pe data de 28 mai 2007, in fata a peste 20.000 de oameni.

Stil: new wave/post-punk/reggae/ska

Componenta:
Sting - bas/voce
Andy Summers - chitara/bas/keyboards/voce
Stewart Copeland - tobe/voce
Discografe:
Outlandos d'Amour (1978)
Reggatta de Blanc (1979)
Zenyatta Mondatta (1980)
Ghost in the Machine (1981)
Synchronicity (1983)
THE POLICE
www.thepolice.com
www.myspace.com/thepolice