A decedat Scott Asheton, tobosarul The Stooges

de Buvnitz

A decedat Scott Asheton, tobosarul The Stooges


Scott Asheton, tobosarul formatiei The Stooges, a decedat la varsta de 64 de ani. Informatia a fost confirmata oficial de Iggy Pop.

Asheton s-a alaturat formatiei lui Iggy Pop in 1967 si a inregistrat pe albumele The Stooges, Fun House si Raw Power. Considerati 'the godfathers of punk rock', The Stooges s-au despartit in 1974, insa fratii Asheton au facut parte din reuniunea din 2003.

Ron Asheton, primul tobosar al trupei si ocazional basist, a decedat in 2009. Scott a stat in spatele tobelor pana in 2011 cand probleme medicale l-au impiedicat sa-si continue activitatea ca muzician.

Iggy Pop a emis urmatorul comunicat:

'Dragul meu prieten Scott Asheton a decedat seara trecuta (n.r. 15 martie).

Scott a fost un artist extraordinar, n-am auzit pe nimeni sa bata la tobe cu asemenea pasiune. A fost ca un frate pentru mine. El si Ron au lasat in urma o mostenire incredibila. Fratii Asheton au fost o a doua familie pentru mine.'

La intoarcerea in Stooges, Scott Asheton a inregistrat pe The Weirdness si Ready To Die.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook