Biografie The White StripesThe White Stripes

Genuri muzicale:
AlternativeBlues

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Green Day  Coma  Aerosmith

The White Stripes s-a format in 1997, prima prestatie in fata unui public avand loc pe data de 14 iulie a aceluiasi an. Trupa a primit o atentie sporita, dupa plecarea lui Jack White din trupa The Go. Primul album a aparut in 1999, acesta intitulandu-se The White Stripes.
Al doilea material De Stijl (2000) poarta numele unei miscari de arta ce isi are radacinile in Olanda. Stilul este cunoscut si sub numele de neoplasticism. Acesta a fost folosit si pentru coperta albumului, ce include 8 piese inregistrate pe un casetofon.
Primul succes al trupei a venit in 2001, o data cu lansarea lui White Blood Cells. Materialul a fost lansat sub egida Symphaty for the Record Industry. Albumul a fost re-lansat in 2002. Odata cu pozitionarea acestuia in primele locuri ale topurilor din Us, The White Stripes a devenit una din cele mai aclamate trupe din America. Q magazine i-a inclus in topul 50 Bands to See Before You Die. Videoclipul piesei Fell in Love with a Girl, le-a adus un succes si mai mare.
Urmatorul album, Elephant, a fost lansat pe 1 aprilie 2003. Materialul a fost foarte bine primit de catre critici, trupa ajungand pe primul loc in UK si printre primele 10 locuri in topul US. Albumul a fost inregistrat alaturi de Liam Watson, in Londra.
Primul single extras, Seven Nation Army a devenit cel mai de succes cantec al trupei, fiind urmat de catre I Just Don't Know What to Do with Myself. Al treilea single extras a fost The Hardest Button to Button. Pe 8 februarie, 2004, Seven Nation Army a castigat un Grammy pentru Best Rock Song, precum si pentru Best Alternative Music Album.
A urmat albumul Get Behind Me Satan, lansat pe 7 iunie, 2005. Materialul a fost inregistrat in apartamentul lui Jack White. Au fost extrase 3 single-uri de pe acest album, primul fiind Blue Orchild, urmat de catre My Doorbell si The Denial Twist. In 2006, albumul a castigat un Grammy pentru Best Alternative Music Album. De asemenea, trupa a fost nominalizata pentru Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal.
Pe 1 decembrie 2005, The White Stripes au devenit una din putinele formatii ce au aparut in cadrul The Daily Show with Jon Stewart, unde au cantat piesele The Denial Twist si My Doorbell. Pe data de 12 octombrie 2006, trupa a anuntat ca va scoate pe piata un album avangarde ce va consta in aranjamente orchestrale, realizate de catre Jack White.
Albumul s-a numit Alumionium si a fost lansat pe data de 6 noiembrie 2006. Proiectul a fost conceput de catre Richard Russel, fondatorul XL Recordings. Albumul este valabil doar prin site-ul Aluminium, existand doar 3.333 de Cd-uri si 999 Lp-uri. Aluminium poate fi cumparat si prin download.
The White Stripes au anuntat pe data de 28 februarie 2007, ca va exista un nou album, intitulat Icky Thump. Albumul a fost inregistrat in studioul Blackbird, din Nashville. Data oficiala a lansarii a fost 18 iunie 2007.
Discografie:
The White Stripes (1999)
De Stijl (2000)
White Blood Cells (2001)    
Elephant (2003)    
Get Behind Me Satan (2005)    
Icky Thump (2007)
THE WHITE STRIPES
www.whitestripes.net
www.myspace.com/thewhitestripes