Biografie The Who



The Who

Genuri muzicale:
Hard Rock

Trupe similare:
AC/DC  Guns N Roses  Linkin Park  Trooper  Scorpions  Iris  Bon Jovi

Trupa britanica The Who s-a infiintat in 1964, in Londra, dobandind de-a lungul timpului statutul de una dintre cele mai influente formatii rock de-a lungul timpului.
Formatia s-a infiintat initial sub numele de The Detours, stilul lor fiind influentat puternic de muzica country si blues. Cateva luni mai tarziu isi schimba numele in The Who si isi completeaza componenta incluzandu-l pe Keith Moon.
Line-up in 1964 arata astfel: Pete Townshend (chitara), Roger Daltrey (voce), John Entwistle (bass) si Keith Moon (tobe).
Albumul de debut The Who apare in acelasi an si se intituleaza My Generation. Materialul include piesele The Kids Are Alright si My Generation.
A Quick One este lansat in 1966, urmat un an mai tarziu de The Who Sell Out, un album concept care include si o mini opera rock, Rael, precum si hitul I Can See for Miles. Show-urile live din aceasta perioada sunt insotite de distrugerea instrumentelor pe scena. Tobele lui Keith Moon au explodat la propriu in timpul unui astfel de concert.
Who's Next este considerat cel mai de succes material The Who, atat in randul fanilor cat si in cel al criticilor. In 1973 apare Quadrophenia, din nou in stilul unei opere rock.
Who Are You, din 1978, este un album mai accesibil. Lansarea urmata de succesul materialului sunt umbrite de moartea lui Keith Moon, in urma unei supradoze.
Moon este inlocuit la baterie de Jones, care scoate impreuna cu The Who doua albume: Face Dances (1981) si It's Hard (1982).
In decembrie 1982, The Who anunta ultimul lor concert.
In 1990, formatia este introdusa in Rock and Roll Hall of Fame. Bono, solistul trupei U2, care prezinta ceremonia, ii numeste pe The Who ca fiind idolii sai si modelul in muzica.
The Who continua sa sustina concerte, in 1997 anuntand insa ca se despart inca o data.
In octombrie 2001, apar pentru un conceret aniversar in New York, primind si un premiu Grammy in acelasi an.
In anul 2004, formatia lanseaza doua piese noi, Old Red Wine si Real Good Looking Boy.
Primul lor material de studio dupa o absenta de 24 de ani, intitulat Endless Wire, apare in octombrie 2006, urmat de un turneu de proportii, The Who Tour 2006-2007. Pe 24 iunie 2007, The Who au fost cap de afis la Glastonbury Festival.

Stil: hard rock/art rock/pop


Componenta:
Pete Townshend - chitara, voce
Roger Daltrey - voce


Discografie:

My Generation (1965)
A Quick One (1966)
The Who Sell Out (1967)
Tommy (1969)
Who's Next (1971)
Quadrophenia (1973)
The Who by Numbers (1975)
Who Are You (1978)
Face Dances (1981)
It's Hard (1982)
Endless Wire (2006)

THE WHO
www.thewhotour.com
www.myspace.com/thewhomyspace


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook